«Regulile pentru siguranţa călătorilor sunt afişate în metrou»

Ultima actualizare:

    Afişele cu reguli sunt împânzite în toate vagoaneleFoto: Dorin Constanda
Afişele cu reguli sunt împânzite în toate vagoaneleFoto: Dorin Constanda

Inspectorii ANPC au cerut, joi, ca staţia de metrou Piaţa Victoriei să fie închisă pentru că nu este sigură. Distanţa dintre peron şi tren e prea mare, chiar de 25 cm, spun ei.

Asta după ce o femeie şi-a prins, în 12 ianuarie, piciorul în gaura dintre platformă şi tren şi a făcut reclamaţie. Cei de la Protecţia Consumatorului le-au cerut şefilor Metrorex să ia măsuri fie ele şi de informare a pasagerilor cu privire la pericolul ce-i poate paşte. Reprezentanţii de la metrou au anunţat că astfel de informări există afişate în toate garniturile, la capitolul reguli.

“În fiecare vagon sunt câte şapte afişe, dar şi în staţii. În plus, pasagerii sunt anunţaţi să fie atenţi când păşesc în trenuri. Noi facem asta dintotdeauna, nu trebuia să ne spună ANPC”, ne-au declarat surse din Metrorex. Regula 11 îi avertizează pe călători: “La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon”. Anunţul de avertizare nu poate fi afişat electronic pe monitoarele din staţii, din cauza faptului că acestea sunt în proprietatea unor firme private. În plus, în staţiile cu probleme au apărut benzi portocalii, care să le atragă atenţia călătorilor atunci când urcă în tren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
1 florin piersic png png
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net