RATB, executată de Fisc pentru o datorie de 126 de milioane de lei

Ultima actualizare:

    RATB va avea mai puțini bani în acest an, din cauza unor datorii către ANAF
RATB va avea mai puțini bani în acest an, din cauza unor datorii către ANAF

Regia de transport București are de achitat Fiscului suma de peste 126 de milioane de lei, bani care reprezintă TVA neachitată la bugetul de stat pentru gratuitățile oferite pensionarilor, veteranilor și altor călători cu venituri mici. Primii bani ar trebui să intre în conturile ANAF până la 31 martie.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a blocat conturile RATB în această vară pentru recuperarea unei datorii fabuloase înregistrate de Regie. Banii datorați de societatea de transport reprezintă TVA neachitat la buget pentru abonamentele subvenționate ori gratuite acordate unor categorii sociale defavorizate. Regia de transport a contestat atunci poprirea, însă a pierdut la prima instanță. Procesul continuă fiindcă RATB a formulat recurs, însă instituția s-a angajat să achite dările reclamate de ANAF pentru a beneficia de o reducere a sumei datorate.

Astfel, prima tranșă de bani, aproape 87 de milioane de lei, ar trebui achitată până la 31 martie, urmând ca restul să intre în conturile ANAF până la sfârșitul lunii iunie. Datoria totală a RATB se ridica la peste 230 de milioane de lei, însă OUG 44/2015 permite eșalonarea și reducerea unor obligații fiscale restante. Prin urmare, Regia de transport va achita doar 54,2% din suma datorată, fără penalizări de întârziere și doar 45,8% din totalul dobânzii impuse de ANAF. Informația apare într-un proiect de hotărâre supus mâine votului în Consiliul General, care vizează alocarea sumei de 126,19 milioane de lei, din bugetul RATB, pentru plata acestor restanțe. Astfel, bugetul RATB (de 515 milioane de lei) va fi mai mic în acest an cu suma virată în conturile ANAF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net