FOTO S-a deschis mall-ul cu grădină pe acoperiş

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De jos seamănă cu un submarin, dar dacă îl priveşti de la înălţime ai impresia că vezi un troller uriaş. Construcţia ingenioasă e de fapt un centru comercial: Promenada Mall, care s-a deschis azi pe Calea Floreasca. Faţă de alte locuri de distracţie, acesta are ceva unic: o grădină imensă amenajată pe acoperiş.

Cel mai nou mall din Bucureşti se află la intersecţia dintre Calea Floreasca, Şos. Pipera şi Bd. Barbu Văcărescu şi se doreşte a fi un loc de întâlnire pentru corporatiştii care lucrează în zonă. Construcţia este cochetă, amenajată cu stil şi mult bun gust. Se ridică pe şase niveluri: două sunt parcări, iar celelalte patru găzduiesc zona comercială. La minus 1 găsiţi hipermarketul Billa, curăţătorie, librărie, magazine de electrocasnice, cele destinate copiilor, inclusiv Lego, o bancă, dar şi prima cafenea Tchibo din România.

Promenada este singurul mall cu terasă pe acoperiş

simeon stalpnicul png

La 0 şi 1 sunt concentrate buticurile de haine, parfumeriile, dar şi un sex shop. La etajul 2 sunt restaurantele, cafenelele şi fast food-urile, sala de fitness, un cazino, dar şi zona de bowling, care se va deschide abia în primăvara anului viitor. Tot aici există toalete speciale pentru familie, unde părinţii pot intra cu copiii lor, fără să le mai fie jenă că trebuie să meargă cu ei „la bărbaţi" sau „la femei".

Zona comercială se întinde pe patru etaje

simeon stalpnicul png

La ultimul nivel găsiţi 17 restaurante, fast food-uri şi cafenele

simeon stalpnicul png

Totodată, cei care fac cumpărăturile şi vor să meargă apoi să mănânce, îşi pot lăsa bagajele în seifuri cu cifru. Sunt gratuite şi pot fi ocupate cât timp aveţi nevoie. Piesa de rezistenţă este, însă, grădina de pe acoperiş. Se întinde pe o suprafaţă de 7.000 mp şi este o adevărată oază de verdeaţă şi linişte. Datorită panourilor fonoabsorbante, nu se aude nici musca, deşi de jur-împrejurul mall-ului traficul este intens. Promenada este o investiţie a firmei austriece Raiffeisen Evolution, care deţine şi Sky Tower, cea mai înaltă clădire din Capitală, dar şi Floreasca City Center Office. Cele trei se întind pe o suprafaţă de 4 hectare.

La Promenada sunt toalete speciale pentru familie

simeon stalpnicul png

La fiecare etaj există  cutii unde îţi poţi lăsa bagajele

simeon stalpnicul png

Aici, vara vizionezi filme, iarna te dai pe patine

Zona descoperită funcţionează ca o terasă pe toată durata anului, cu loc de joacă pentru copii, băncuţe, colţul adolescenţilor, spaţii verzi şi fântână arteziană. Pe timp de vară puteţi bea cafeaua aici, în timp ce vizionaţi proiecţii de film, piese de teatru şi concerte, iar iarna va fi amenajat un patinoar. Primul concert în aer liber va avea loc în seara aceasta, de la ora 20.00, când va cânta trupa Moonlight Breakfast. Accesul este gratuit. Din păcate, doar 1.000 de persoane pot intra la eveniment, pe principiul "primul venit, primul servit".

simeon stalpnicul png

Click!spune

Mall-ul în cifre

* 35.000 mp suprafaţa complexului;* 7.000 mp suprafaţa terasei;* 140 de magazine;* 1.300 de locuri de parcare subterană;* 150 locuri de parcare pentru biciclete;* 30.000 de persoane vor tranzita zilnic mall-ul;* 22 de luni a durat ­construcţia lui;* 1.000 de persoane au muncit la el;* 130 de milioane de euro costă investiţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net