Printre rafturi cât ai stat, telefonul s-a-ncărcat

Ultima actualizare:

    Aparatul poate fi folosit de  orice client al magazinuluiFotografii: Sever Gheorghe
Aparatul poate fi folosit de orice client al magazinuluiFotografii: Sever Gheorghe

Ţi s-a descărcat telefonul mobil, dar eşti la cumpărături şi ai mare nevoie să dai măcar un mesaj? Nu-i nimic! Există City Charger în care-ţi poţi încărca gratuit aparatele cât timp umbli printre rafturi.

Un „chioşc“ cu şase sertare în care se depozitează telefoanele pentru a fi încărcate. Aşa ceva a fost montat de curând în magazinul Carrefour, din Băneasa. Se află amplasat în zona Gastro şi poate fi utilizat gratuit de orice client. Nu există un timp limitat, astfel că poţi merge liniştit să-ţi faci cumpărăturile.

Selectezi comanda  „Încarcă telefon”
Selectezi comanda „Încarcă telefon”

Iată cum funcţionează! Ecranul aparatului este cu touchscreen, apeşi cu degetul comanda ”încarcă telefonul” (1), după care alegi seiful în care vrei să-ţi bagi la încărcat telefonul sau tableta (2). Imediat, tastezi un PIN, din 4-6 cifre, ales de tine şi confirmi parola (3).

Alegi seiful în care  bagi telefonul
Alegi seiful în care bagi telefonul

Acum, nu mai trebuie decât să bagi mufa de încărcare în aparat şi să închizi seiful. El nu se va putea deschide decât atunci când tu vei da comanda de ”recuperare telefon mobil” şi introduci din nou codul PIN. În cazul în care sistemul se blochează sau uiţi codul şi nu-ţi mai poţi recupera aparatul nu ai decât să suni la unul dintre numerele de telefon afişate pe aparat. Un băiat de la IT va debloca seiful de la distanţă.

 Introduci un cod PIN  ales de tine
Introduci un cod PIN ales de tine

”Au existat patru astfel de situaţii într-un an: o dată sistemul a dat eroare şi în alte trei cazuri persoanele au uitat codul. City Charger poate să încarce 99% dintre modelele de smartphone-uri, iPhone 4, 5 şi 6 şi toate Micro USB-urile. Se poate încărca şi tableta până la 10 inchi. În jur de zece clienţi apelează zilnic la acest serviciu”, ne-a declarat Andrei Dumitru, directorul de vânzări al firmei Monopoly Digital, care a gândit acest sistem. În curând, invenţia va putea fi folosită şi la aparatele de cafea.

Click! Spune

  • City Charger e conectat la sistem printr-un router de internet 4G, astfel că cei care se ocupă de sistem pot intra în el şi de la distanţă.
  • Important este faptul că cele două cabluri cu mufe sunt doar de încărcare baterie şi sunt băgate într-un hub la priză. Nu sunt cabluri de date, deci nimeni nu poate avea acces la informaţiile pe care le deţineţi în telefon.
  • Bateria se încarcă în regim normal şi nu accelerat, ea nefiind afectată.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net