Primăria Capitalei are cu ce. 175.000 de euro costă iluminatul de Paște

Ultima actualizare:

    Așa ar putea arăta rondul de la Piața Presei Libere. Foto: Hotnews
Așa ar putea arăta rondul de la Piața Presei Libere. Foto: Hotnews

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că Municipalitatea va cheltui cirac 175.000 de euro cu iluminatul stradal de Paște. Edilul consideră că suma e modestă și poate fi alocată fără sacrificii, având în vedere „câte economii am făcut la buget în această perioadă”.

Bucureștiul va fi luminat special de Paște, cu ajutorul unor ghirlade și ornamente de sezon: iepurași cu desaga plină, ouă-gigant, steluțe și flori de primăvară. Conform edilului general Gabriela Firea, iluminatul de sărbători va costa circa 175.000 de euro, bani pe care Municipalitatea îi poate aloca având în vedere economiile pe care le-a înregistrat în buget în acest an.

„Un milion de euro l-am economisit de la Arena Națională. Vreo 5 milioane de la firmele de avocatură care se îmbogățeau pe bugetul Capitalei și multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primăria Capitalei. Având în vedere cât de multe economii am făcut la buget în această perioadă, cred că putem să alocăm o sumă mică și pentru ca Bucureștiul să fie ornat frumos de Paște”, a spus Gabriela Firea.


    Propunere de amenajare a Căii Victoria. Foto: PMB
Propunere de amenajare a Căii Victoria. Foto: PMB

Primăria nu se va rezuma la a orna zona centrală a orașului, ci va organiza și un mega târg de Paște în Piața Constituției. Aici vor avea loc evenimente culturale pentru toate vârstele, însă cei mai răsfățați vor fi copiii. „Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joacă și zone de agrement. De asemenea, Calea Victoriei, de la Guvern, până la Piața Enescu – deci zona Ateneului Român – va deveni pietonală, de vineri seara până duminică seara, începând cu perioada pascală. Pe toată această suprafață vor fi instalate mici scene unde vor evolua artiști. Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, așa cum sunt și în capitalele europene”, a spus Firea.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net