Premieră! A operat un copil în burtica mamei

Ultima actualizare:

    Operaţia a durat  20 de minute
Operaţia a durat 20 de minute

Nu ar fi avut nici o şansă să trăiască, dacă medicii nu ar fi intervenit chirurgical atunci când încă se mai afla în burtica mamei. Vlad s-a născut săptămâna trecută la Maternitatea «Regina Maria». Înainte de a veni, însă, pe lume, lui i s-a introdus un tub în plămâni, deoarece erau plini cu lichid.

Vlad a luptat să trăiască încă de când se afla în uterul mamei lui. Avea plămânii plini cu lichid (n.r. hidrotorax fetal) şi, dacă medicii nu ar fi intervenit, micuţul risca să nu mai poată respira.

Astfel, a devenit primul copil din România care a suferit o intervenţie chirurgicală în timp ce se afla în pântecele mamei. Săptămâna trecută, băieţelul a venit pe lume la Maternitatea „Regina Maria" din Bucureşti.

Era în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, când mămica lui Vlad a aflat, la o ecografie de rutină, că bebeluşul ei este foarte bolnav.

A luat legătura cu dr. Hadi Rahimian, care i-a confirmat diagnosticul: în plămânii micuţului se acumulase lichid. Dacă acesta ar fi crescut în cantitate prea mare, ar fi dus la comprimarea plămânilor.

La naştere, copilul ar fi putut prezenta insuficienţă respiratorie severă, potenţial fatală. Singura salvare era intervenţia chirurgicală de care părinţii se temeau enorm.

În săptămâna următoare, dr. Rahimian a montat un şunt toraco-amniotic, prin care lichidul din plămâni a fost drenat în lichidul amniotic (n.r. mediul ambiant al fătului), ceea ce a permis dezvoltarea plămânilor în uter.

L-a prins de deget pe medicul care l-a salvat

Operaţia de la "Regina Maria" este o premieră pentru România, dar nu şi la nivel mondial. Nu demult, pe Internet a circulat o fotografie realizată de un jurnalist de la USA Today, care a lăsat planeta cu gura căscată. Mai mult, poza era însoţită de o poveste uluitoare.

Samuel Alexander Amas, un bebeluş de 21 de săptămâni, fusese diagnosticat cu spina bifida şi nu ar fi supravieţuit afară din pântecele mamei, deci trebuia operat intrauterin.

Băieţelul operat în America suferea de spina bifida

simeon stalpnicul png

Doctorul a făcut o mică incizie în uter, prin care l-a operat pe micuţ. La finalul intervenţiei chirurgicale, Samuel Alexander a scos mânuţa prin acel orificiu şi i-a strâns degetul doctorului care tocmai îi dăduse o şansă la viaţă.

În ce constă interventia

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net