Pâinea asta poate hrăni 800 de oameni!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Forfotă mare ieri în Capitală, la Centrul Expoziţional Romexpo! Câteva sute de români s-au înghesuit să vadă şi mai ales să guste din cea mai mare pâine tradiţională produsă vreodată în România. Coaptă pe vatra unui cuptor tradiţional de cărămidă, uriaşa pâine a cântărit 80 de kilograme, iar la prepararea ei au muncit patru bucătari.

Sute de vizitatori, inclusiv Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, au degustat ieri, la Romexpo, în cadrul Târgului INDAGRA, o pâine tradiţională gigant cu cartofi, coaptă pe vatră.

Sute de oameni au venit ieri la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA

simeon stalpnicul png

„S-au folosit 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, un kg de drojdie şi un kg de sare. Am ţinut-o şase ore la cuptorul încins la 340 de grade. Din pâinea asta pot mânca aproape 800 de persoane, având în vedere că un om consumă în jur de 100 de grame la o masă", ne-a declarat Dioszegi László, liderul echipei de brutari originari din Sfântu Gheorghe.

Vizitatorii au stat la rând să guste din pâinea gigant

simeon stalpnicul png

Nouă ore au stat brutarii pe lângă aluat ca să fie siguri că la final vor avea o pâine uriaşă, dar şi gustoasă. La momentul scoaterii din cuptor pâinea era de culoare neagră, însă ei au dat asigurări că nu este arsă, ci pentru a fi bine coaptă în interior, trebuie să aibă această culoare. Pâinea a fost curăţată de coajă, tăiată şi împărţită vizitatorilor.

Marin Gavrilă şi Gheorghe Sanda, veniţi din Olt, au fost încântaţi de gustul pitei

simeon stalpnicul png

"Ca la mama acasă! Aşa miroase şi e la gust. Brutarii şi-au făcut treaba cu brio", ne-a spus Gheorge Sanda, venit tocmai din judeţul Olt să guste din pâinea gigant. Târgul INDAGRA, dedicat agriculturii, mai este deschis vizitatorilor şi astăzi, până la ora 16.00, iar intrarea costă 15 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net