Nu vede nimeni? Casa Radio se fură bucată cu bucată

Ultima actualizare:

    În loc să ajungă cel mai mare mall din ţară, clădirea începută de Ceauşescu a ajuns acum o ruină
În loc să ajungă cel mai mare mall din ţară, clădirea începută de Ceauşescu a ajuns acum o ruină

Ruinele unui mastodont construit la comanda lui Ceauşescu, supranumit Casa Radio din Bucureşti, a ajuns o mare bătaie de joc: din ea se fură materiale de construcţii zi şi noapte, în mod organizat, fără ca cineva să intervină.

Muzeul lui Ceauşescu, Casa Radio, mall. Şi lista poate continua. Clădirea enormă de pe Strada Ştirbei Vodă din Capitală n-a ajuns nimic din tot ce s-a promis după Revoluţie, ci o mare ruină! Emblematic pentru Bucureşti, mastodontul acesta, care nu arăta deloc rău în vremea lui bună, putea servi multor activităţi frumoase.


    Clădirea gigant de pe strada  Ştirbei Vodă a ajuns un schelet  din care hoţii au furat tot
Clădirea gigant de pe strada Ştirbei Vodă a ajuns un schelet din care hoţii au furat tot

În urmă cu 10 ani, o firmă israeliană ne-a fluturat promisiuni prin faţa ochilor. Nimic nu s-a ales din ele. Clădirea a ajuns raiul hoţilor de fier vechi.


    Antonio:
Antonio:

”Nu fură doar noaptea, ca hoţii. De-aici s-a furat şi ziua, în amiaza mare, în cadru organizat, cu maşini. La un moment dat au scos inclusiv nişte cabluri subterane, care trebuiau să folosească la canalizare, şi care au fost transportate cu nişte maşini foarte mari. S-au făcut inclusiv detonări subterane, sub pretextul igienizării, şi s-a extras tot fierul. Nici acum nu ştim dacă acele detonări au afectat fundaţiile blocurilor în care locuim. S-au furat inclusiv cadrele metalice în care trebuiau amplasate geamurile”, susţine George M., un bucureştean care locuieşte într-un imobil vizavi de Casa Radio.


    George:
George:

Clădirea a fost demolată parţial după planurile futuriste ale israelienilor. Acum este ciuntită şi se descompune, pentru că structura de rezistenţă a fost probabil afectată.”Am rămas şocat când am urcat pe bloc şi am privit spre acoperişul ei şi am observat că nu mai există nici măcar plafoanele. A fost un măcel total acolo! Am înţeles că locul acesta este folosit acum de regizori americani pentru decorul unor filme de groază”, susţine Antonio S., un alt bucureştean din vecinătate.Aşa ar fi trebuit să arate

Construcţia acestei clădiri a început în anul 1986, pe locul unui hipodrom, şi urma să găzduiască Muzeul Naţional de Istorie a Republicii Socialiste România.

simeon stalpnicul png

Deşi nu era terminată decât faţada, clădirea a fost inaugurată pentru parada de la 23 august 1989. În 1992, printr-o hotărâre de Guvern, s-a decis să devină Casa Radio.

Nu s-a întâmplat aşa. În 1996 însă, printr-un parteneriat public privat, ea fost cedată, aproape în întregime firmei Plaza Centers Group. Statul Român a păstrat 25% din participaţie. Planurile firmei prevăd construcţia unui mall gigant pe cele 10 hectare, însă, până acum, au fost promisiuni.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net