N-ai vizitat încă Delta Văcărești? Această expoziție te va convinge

Ultima actualizare:

    Foto: Helmut Ignat
Foto: Helmut Ignat

O expoziție cu cele mai reușite fotografii realizate în Parcul Natural Văcărești, denumit „delta dintre blocuri”, s-a deschis în Sun Plaza Mall din sectorul 4. Operele fotografului Helmut Ignat ne arată cum s-a dezvoltat acest habitat în inima unui oraș alert, dar și cât de fragil poate fi.

„Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!” este titlul acestui proiect demarat de Asociația Parcul Natural Văcărești. Organizatorii evenimentului speră să atragă atenția asupra fragilității acestui mediu natural fără egal din Capitală și să ajute la conservarea lui. Expoziția cuprinde fotografii realizate de-a lungul ultimilor ani de Helmut Ignat, membrufondator al Asociației Parcul Natural Văcărești. “Corcodelul cu gât negru”, “Vidra”, “Stârcul pitic” și multe alte fotografii ale sale pot fi admirate la parterul Sun Plaza, între 18-28 august.

Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Național Văcărești, a inaugurat expoziția
Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Național Văcărești, a inaugurat expoziția

Cei care vor trece pragul mall-ului din Piața Sudului vor putea susține demersul, donând bani pentru această cauză nobilă. Fondurile sunt necesare protejării speciilor și habitatelor descoperite în Parcul Natural Văcărești, precum și dezvoltării unor programe de educație pentru natură, dedicate școlilor și liceelor din zonă. Inițiatorii vor să realizeze trasee tematice prin Delta Văcărești, să demareze proiecte de monitorizare a speciilor și să construiască observatoare ornitologice pentru cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici.

Pentru cei care își doresc să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției și patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donații este disponibil și contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, sucursala Kogălniceanu, București.

Fotografiile strânse în această expoziție aparțin fotografului Helmut Ignat, un pasionat artei fotografice în natură. De-a lungul anilo, Ignat a realizat adevărate capodopere în urma vizitelor sale în paradisul din Văcărești. Vezi AICI mai multe fotografii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net