N-ai bilet de autobuz? Dai 500 de lei amendă!

Ultima actualizare:

    Nu uitaţi să validaţi  călătoria! Controlorii  vă vor amendaFoto: Dorin Constanda
Nu uitaţi să validaţi călătoria! Controlorii vă vor amendaFoto: Dorin Constanda

Veşti proaste pentru blatişti. Cei care călătoresc fără bilet în mijloacele de transport în comun ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, potrivit proiectului Legii serviciului de transport public de călători.

Primăriile se plâng că sunt prea multe persoane care nu plătesc bilet de călătorie. De pildă, în Capitală, anul trecut au fost prinşi 165.750 de călători care nu au plătit călătoria RATB. Situaţia este similară şi în ţară, motiv pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice vrea să majoreze amenzile, de la 50 de lei, la 100-500 lei, scrie Mediafax. Un nou proiect de lege privind transportul public de călători a fost pus în dezbatere publică pe 13 octombrie.“Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, persoanele fizice care călătoresc cu mijloacele de transport public fără titlu de călătorie valabil, care refuză să prezinte organelor de control titlul de călătorie, care au un comportament inadecvat sau care deteriorează mijloacele de transport”, se arată în proiect.

Documentul prevede transport gratuit pentru copiii sub 5 ani. Pentru Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov se propune înfiinţarea prin lege a unei asociaţii de transport public care să se ocupe de serviciul metropolitan de transport public. Dacă un călător este amendat pentru că nu are bilet, urmează să vedem şi cine îi amendează pe transportatorii care deţin vehicule murdare şi defecte, dar şi care circulă la intervale mari de timp. Autorităţile locale au obligaţia să ţină seama de nevoile cetăţenilor, să modernizeze vehiculele de transport în comun, să acorde facilităţi persoanelor defavorizate.

Click! spune

În 2014, 454 de călători frauduloşi au fost sancţionaţi zilnic de controlorii de pe liniile RATB, scrie B365.ro. În total, au circulat fără bilet 165.750 de bucureşteni. Amenda este de 50 lei cu plata pe loc şi dublu dacă se întocmeşte proces-verbal. Cei mai mulţi blatişti au fost prinşi pe linia de tramvai 1  - 9.082 de persoane amendate. În top 10 se mai află liniile 41, 32, 85, 182, 69, 102, 25, 104, 335.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
33b664b332973aba jpg
image
image
image
image
image
image
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
yasushi takahashi captura video jpg
bomba satu mare jpg
femeie intrus1 jpg
avere bani bogati 1200x900 jpg
Familia Regală a României (circa 1907)
image
actualitate.net
image
actualitate.net