"Metroul de la Străuleşti mi-a distrus casa"

Ultima actualizare:

O zi de sărbătoare pentru constructor, dar şi pentru cei de la Metrorex s-a transformat într-un scandal. O femeie care locuieşte la câţiva paşi de staţia de metrou Lac Străuleşti s-a plâns, duminică, la ”Ziua porţilor deschise”, că lucrarea i-a distrus casa.

Ţipete, lacrimi şi întrebări fără răspuns. La asta s-a redus ”Ziua porţilor deschise” de la staţia de metrou Străuleşti, care s-a dorit a fi un eveniment la care bucureştenii să participe cu voie bună.  Doina Dumitraşcu nu a fost interesată de cât de avansate sunt lucrările şi că în curând va avea metroul la poartă. Ea a venit să-şi strige necazul.

 ”N-am pentru ce să mă bucur. Timp de trei ani am îndurat zgomotul, mizeria, urletele, vibraţiile, şobolanii şi teama că în orice moment casa se va dărâma peste mine. A fost cumplit. Poarta mi-a fost dărâmată de o macara, gardul mi s-a crăpat, iar în casă e groaznic. Am ditamai găurile în pereţi, iar parchetul mi s-a mutat din loc. Am făcut reclamaţii peste reclamaţii, dar nimeni nu le-a luat în serios. Vreau ca locuinţa să-mi fie refăcută, altfel dau constructorul în judecată”, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, femeia de 56 de ani.

Şi afacerea şi-a pierdut-o odată cu lucrările la ultimele două staţii de pe Magistrala 4, Laminorului şi Străuleşti. Avea magazin şi spălătorie auto pe Bd. Bucureştii Noi, dar a trebuit să renunţe la ele, imediat ce şoseaua a fost închisă. Au fost însă şi români fericiţi, care s-au bucurat de ziua de ieri. ”De peste 20 de ani stau în zonă şi aştept metroul să ajungă şi la noi. Staţia arată foarte bine. E modernă, aşa cum mi-am imaginat”, ne-a spus Elena Condoiu, 80 de ani.

La fel ca ea, alte 400 de persoane au venit, în primele două ore de vizitare, să vadă ce s-a lucrat în atâta amar de vreme sub pământ. Lucrările au început în 2012 şi sunt realizate de italienii de la Astaldi care construiesc şi magistrala din Drumul Taberei.

Aşa arată staţia Lac Străuleşti

Bucăţi de marmură pe trepte, pereţi coloraţi în alb, verde şi portocaliu, dar şi găuri în tavan din loc în loc prin care va intra lumina naturală de afară. Aşa arată staţia Străuleşti acum, când mai sunt doar patru luni până la inaugurare. Se lucrează la lifuri, la instalaţiile electrice, dar şi la parcare. Lac Străuleşti are două ieşiri şi este prima staţie de capăt care are un depou, o autogară şi o parcare subterană de 400 de locuri. Depoul se va deschide anul viitor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net