Cu metroul ăsta ne vom plimba peste patru luni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Primul metrou fabricat de spanioli este gata să iasă de pe poarta Fabricii Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Acesta va ajunge în România luna aceasta şi va intra imediat în probe. Noul tren va putea transporta călători începând din 2014.

Au apărut primele fotografii cu metroul celor de la CAF. Are botul puţin bombat şi este vopsit în nuanţe de alb, albastru şi argintiu. În componenţa sa sunt şase vagoane unite prin burduf, care au o capacitate de 1.202 pasageri. Există spaţii pentru persoanele cu handicap, uşi culisante cu autoblocare, dar şi protecţie la prinderea persoanelor între ele. Trenul are patru motoare şi atinge o viteză de 80 km/h.

Aşa arată interiorul vagonului

simeon stalpnicul png

Prima garnitură va ajunge în Capitală la sfârşitul acestei luni şi va fi pusă în circulaţie abia în ianuarie 2014, după o serie de teste. Metrorex şi CAF au bătut palma pentru 16 trenuri. Primele patru sunt fabricate în Spania, iar celelalte 12 urmează să fie asamblate la Atelierele CFR Griviţa. Acestea au costat 97 de milioane de euro, fără TVA. Conform contractului, o parte din noile trenuri ar fi trebuit să fie deja puse în circulaţie încă de la începutul acestui an, însă testele, care fuseseră programate pentru sfârşitul anului 2012, au fost întârziate nouă luni.

2.000 de angajaţi de la Metrorex şi RATB, în stradă

Grevă generală în transportul public bucureştean pe 30 septembrie. Aşa sună anunţul făcut ieri la mitingul din Piaţa Victoriei de sindicaliştii de la Metrorex şi RATB. Aproape 2.000 de salariaţi de la cele două regii sprijiniţi de reprezentanţi ai societăţilor de transport local din Cluj, Focşani, Craiova, Brăila, Ploieşti au protestat ieri în faţa sediului guvernului şi au cerut demisia primului-ministru Victor Ponta şi a primarului general Sorin Oprescu. După miting, sindicaliştii au mărşăluit până în Piaţa Constituţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net