Metrorex, contract cu o firmă care despăgubește greu asigurații

Ultima actualizare:

    Luni, călătoii vor putea din nou să circule cu metroul la stația Piperafoto: arhiva personala
Luni, călătoii vor putea din nou să circule cu metroul la stația Piperafoto: arhiva personala

Compania care gestionează transportul în subteran în Capitală, Metrorex, a încheiat trei contracte de răspundere civilă în caz de accident la metrou cu o companie care plătește foarte greu despăgubirile la care au dreptul asigurații. Valoarea contractului este de 116.982,95 de lei (TVA), iar valabilitatea lui e de un an.

Pentru prima dată în existența sa, compania Metrorex își asigură călătorii în caz de accidente sau prejudicii de orice natură aduse lor. Bucureștenii care merg cu metroul (circa 700.000 în fiecare zi) vor fi despăgubiți în urma unor posibile incidente în subteran, grație unei polițe de asigurare încheiate de societate cu ASIROM Vienna Insurance Group. Asigurătorul, care a fost ales „pe baza prețului cel mai mic”, e cunoscut ca fiind unul dintre cei mai rău-platnici de pe piața asigurărilor RCA. Deși asigurătorul care a preluat riscurile este ASIROM, contractul a fost intermediat de GLOBASIG Broker de Asigurare Reasigurare.

În baza contractului urmează a fi semnată o poliță de asigurare formată din următoarele componente:

Asigurarea de răspundere civilă a persoanelor juridice față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

Asigurarea răspunderii operatorului de transport feroviar față de terți, în conformitate cu condițiile de asigurare - limita maximă 100.000 euro/pe eveniment.

Asigurarea facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, în conformitate cu condițiile de asigurare - limita maximă 1.000.000 euro/pe eveniment sau pe întreaga perioadă asigurată.

„Conform contractului, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA acordă despăgubiri, pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou”, spun reprezentanții Metrorex.

Compania de transport a publicat încă din noiembrie 2016 anunțul de intenție privind achiziționarea unei asigurări de răsăpundere civilă față de terți, în baza HG 117/2010, emisă de Guvernul Boc. De atunci și până acum, deși era obligată de hotărărea de guvern, Metrorex nu a avut nici o asigurare pentru protejarea călătorilor în caz de accident la metrou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net