Marian Drăgulescu: «Am salvat-o pe Bella de la moarte»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iubeşte animalele cu adevărat şi nu a putut sta cu mâinile în sân atunci când a aflat că viaţa câinilor fără stăpân atârnă de un fir de aţă. A luat-o acasă pe Bella, o căţeluşă jegărită care bătea maidanul toată ziua.

Povestea câinilor fără stăpân i-a sensibilizat pe mulţi români. În Bucureşti, cel puţin, sunt adoptaţi în fiecare zi în jur de 140 de patrupede, potrivit primarului general Sorin Oprescu. Nici vedetele nu au stat deoparte, atunci când venit vorba să salveze o viaţă. Este şi cazul multiplului campion la gimnastică Marian Drăgulescu. Imediat ce a aflat că maidanezii vor fi eutanasiaţi, acesta nu a stat pe gânduri şi a adoptat primul câine care i-a ieşit în cale. Fericita a fost Bella. O mogâldeaţă albă, care cerşea mila trecătorilor.

„Era jegărită. Nu avea păr pe 60% din suprafaţa corpului. Nici măcar pe coadă. Arăta ca un şobolan. Era plină de răni. Am dus-o la veterinar, unde mi s-a spus că este alergică de la mâncare. A stat internată până a fost pusă pe picioare, iar acum îi dăm doar hrană specială hipoalergenică. Prima dată când am văzut-o cerşea mâncare de la nişte muncitori", îşi aminteşte Marian.

Asta s-a întâmplat acum o lună şi jumătate, iar Bella, care are doi ani, acum e frumoasă şi vioaie. Îşi iubeşte nespus stăpânii şi îi răsplăteşte în fiecare zi cu drăgăleşenia ei. „Ne pupă, se gudură pe lângă noi şi ne apară. Latră la toţi cei care trec prin faţa curţii", ne-a spus, râzând, gimnastul. Pe lângă căţeluşa Bella, Marian mai are doi boxeri: pe Braia şi Boston.

Sunt fraţi, au şase ani, iar băiatul este campion internaţional în cinci ţări. Cei doi au primit-o aşa cum se cuvine pe noua lor surioară, pe care o antrenează mai mereu în joaca lor. Sunt blânzi cu ea şi nu îi fac rău. Gimnastul îi îndeamnă pe toţi românii care au spaţiu să meargă la adăposturi sau să ia pur şi simplu de pe stradă un câine. „Nu vă costă mult întreţienrea lui. Puteţi să-i daţi să mănânce ce aveţi şi voi pe masă. Important e să-l iubiţi", a conchis sportivul. La nivel naţional sunt 150.000 de câini vagabonzi, dintre care 65.000 în Capitală. În 14 zile, dacă nu sunt luaţi acasă, aceştia vor fi eutanasiaţi.

Şi pe ei i-a luat de pe străzi

Bella nu este singurul căţel salvat de la moarte de Marian şi de Corina, soţia gimnastului. Alţi trei câini găsiţi pe stradă au fost luaţi acasă de ei, duşi la castrat şi vaccinaţi. Pe Milka, cel cu pete albe şi negre, l-au găsit îngheţat în zăpadă, iarna trecută. Avea doar şase săptămâni. L-au dus acasă şi, la scurt timp, i-au găsit un stăpân.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Alţi doi puiuţi, abandonaţi pe stradă într-o cutie, au avut norocul să le iasă în cale celor doi iubitori de animale. Le-au pus pozele pe un cont de socializare şi au reuşit să-i dea spre adopţie. La fel s-a întâmplat şi cu Negruţu. Un blănos, găsit în zăpadă. L-au îngrijit şi, evident, i-au găsit şi lui un stăpân iubitor.

«Dacă nu rezolv problema maidanezilor, plec de la primărie» Sorin Oprescu, Primarul Capitalei

Primarul Capitalei Sorin Oprescu se jură că în 18 luni va scăpa Bucureştiul de câini maidanezi. Dacă nu va reuşi a promis că-şi va da demisia. "Dacă în 18 luni nu scăpam de 80% dintre maidanezii de pe străzile din Capitală, mă scol în picioare şi spun: «Stimaţi cetăţeni n-am făcut ceea ce am promis». În condiţiile astea plec eu şi mă duc învârtindu-mă. Plec singur. Ce, trebuie să-mi dau demisia?", a declarat Sorin Oprescu marţi seară la România tv.

Am stat toată ziua ca să o adopt pe Muky

«Am luat deja 10 câini din adăpost»

În sfârşit, se adună câinii de pe străzi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net