Marian Vanghelie şi limba română. Top 5 momente antologice

Ultima actualizare:

    Marian Vanghelie a faultat de multe ori limba românăSURSĂ FOTO: psnews.ro
Marian Vanghelie a faultat de multe ori limba românăSURSĂ FOTO: psnews.ro

Marian Vanghelie și limba română au dovedit de-a lungul timpului că nu sunt cei mai buni prieteni. Am adunat pentru voi top 5 cele mai tari faze cu primarul sectorului 5 și bâlbele sale.

Primarul sectorului 5 este în centrul atenției zilele astea, fiind reținut de autorități, ocazie cu care este bine să ne aducem aminte de faptul că Marian Vanghelie și limba română nu au fost niciodată prieteni.

Vanghelie este renumit pentru greșelile gramaticale pe care le-a făcut de-a lungul timpului în declarațiile sale publice. Am făcut o selecție a celor mai bune gafe ale sale pe care trebuie neaparat să le vedeți deoarece vă vor amuza copios.

Marian Vanghelie și limba română: un almanah, două ... almanahe

Una dintre primele și cele mai celebre gafe ale lui Vanghelie este cea în care a scăpat un plural complet greșit: almanahe. Fiind într-o ședință, primarul era extrem de preocupat de ceea ce susținea în discursul său, când i-a scăpat această gafă ce avea să îi pună o adevărată pată pe cariera sa publică.

Marian Vanghelie și limba română: verbul 'a fi'

Aflat într-o emisiune de la Realitatea TV, în iunie 2004, pe vremea când Robert Turcescu era încă moderator la acel post, Marian Vanghelie a fost supus unui test. El își făcuse deja un renume din faptul că nu este prea prieten cu limba română, așa că Robert Turcescu l-a pus să conjuge verbul 'a fi'. Ce a ieși vă aduceți probabil aminte, sau dacă nu puteți revedea filmările.

După ce Traian Băsescu făcuse o declarație despre cum ar putea elevii să se documenteze pe Google, Marian Vanghelie s-a declarat contrariat de această soluție și a făcut și el o declarație publică în care a încercat să rostească numele motorului de căutare. Ce a ieșit este deja istorie.

Marian Vanghelie și limba română: ejaculare din partid

O altă întâmplare haioasă cu Marian Vanghelie și limba română este cea în care în timpul unei emisiuni de la B1 TV, primarul a spus că partidul îi 'ejaculează' pe cei care nu sunt de folos.

Marian Vanghelie și limba română: Testurile

O altă întâmplare haioasă a fost cea în care primarul a fost corectat chiar de către Vadim Tudor atunci când a folosit pluralul greșit pentru cuvântul TEST.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net