Managerul de la Colentina, demis de Firea pentru frigul din spital

Ultima actualizare:

    Dr. Bogdan Andreescu se afla de 8 ani la conducerea Spitalului Colentina (foto: pmb.ro)
Dr. Bogdan Andreescu se afla de 8 ani la conducerea Spitalului Colentina (foto: pmb.ro)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis în această dimineață pe managerul Spitalului Clinic Colentina, dr. Bogdan Andreescu. Aceasta a declarat în conferință de presă că managerul nu a depus suficiente eforturi pentru a asigura condiții normale de cazare pentru pacienți.

„Pacienții și chiar medicii de la Spitalul Colentina stau în frig”, a fost constatarea făcută de Gabriela Firea, în urma raportului întocmit de Corpul de Control al edilului general trimis în spitale. Primarul general a declarat că l-a demis pe dr. Andreescu pe motiv că nu a fost respectat contractul de management și nu au fost asigurate condiții normale pentru toți pacienții.

Potrivit Gabrielei Firea, în cursul zilei de duminică, aproape jumătate dintre pacienții și medicii spitalului au stat în frig. Firea a menționat că nu a fost o o deficiență a RADET, deoarece presiunea și temperatura apei calde furnizate de regie au fost normale. Edilul general a declarat că managerul spitalului nu a solicitat o revizie a sistemului de încălzire din spital.

„Am trimis Corpul Control să aflăm de ce spitalul Colentina nu este pregătit să facă față unei perioade geroase și care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienții și chiar medicii de la Spitalul Colentina stau în frig, în condițiile în care celelalte unități spitalicești lucrurile erau normale, pentru că managerii se pregătiseră. Nu era o problemă de la RADET. Presiunea și temperatura erau normale. Am verificat personal acest lucru, ci era o problemă internă de lipsă de management, de inexistența unui contract de mentenanță, de inexistența unei revizii, care se face înaintea sezonului rece, și în general o tratare superficială a actului managerial”, a declarat Gabriela Firea în cadrul conferinței.

Dr. Bogdan Andreescu mai fusese demis în decembrie 2008 de ministrul sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu, după ce tot el în numise la conducerea spitalului, în septembrie 2008. La vremea respectivă, lui Bogdan Andreescu nu i s-a comunicat motivul demiterii, însă acesta suspecta interese din zona comerțului cu medicamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net