Mai este un pic şi-i gata roata din Parcul Tei!

Ultima actualizare:

    Roata se numeşte  ”Pasărea măiastră”, are  63 de metri înălţime şi  este montată chiar pe malul Lacului TeiFoto: Dorin Constanda
Roata se numeşte ”Pasărea măiastră”, are 63 de metri înălţime şi este montată chiar pe malul Lacului TeiFoto: Dorin Constanda

Amatorii de senzaţii tari îşi vor putea testa curajul în Parcul Tei, peste câteva zile, în două atracţii unice în România: cea mai mare roată şi cel mai înfricoşător roller-coaster din ţară. Numit „Pasărea măiastră”, imensul disc are o înălţime de 63 de metri şi pe el sunt montate 44 de cabine închise, cu câte şase locuri.

Reporterii Click! au fost ieri să tragă cu ochiul la cum merg lucrările în parcul de distracţii. Roata a fost deja amplasată pe malul Lacului Tei şi va funcţiona atât vara cât şi iarna. Muncitorii efectuau ultimele reglaje pentru a-i da drumul de probă. ”Nu putem spune când începem testele, pentru că depindem de vreme. Termenul din contract este începutul lunii iunie, dar după cum merg lucrurile putem inaugura roata la sfârşitul lunii mai. Singura problemă este vremea, care ne dă bătăi de cap”, ne-a declarat un reprezentant al constructorului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Şi la celelalte atracţii ale noului parc de distracţii, muncitorii lucrau de zor. În celălalt capăt al parcului, a fost montată o altă roată, mai mică, denumită “Merele de aur”şi care va ridica bucureştenii la 16 metri înălţime.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Ea dispune de 14 cabine cu câte două locuri. Lângă ea este construit roller-coaster-ul ”Balaurul cu şapte capete”, care va răsuci de tot atâtea ori curajoşii care se vor încumeta să îl testeteze. În total, parcul de distracţii se întinde pe 7 ha şi este gândit ca o lume magică, cu personaje din basme româneşti, cu scene de poveste, un concept în care vizitatorii îi vor regăsi pe Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos şi Verde Împărat. Va exista şi o ”casă a groazei”,a întinsă pe 460 de metri pătraţi, în care se vor găsi tot felul de personaje ameninţătoare, dar la ea lucrările de abia au început. Îşi aşteptau primii clienţi caruselele pentru diferite vârste, maşinuţele electrice, decorate sub forma unor personaje de poveste de pe tărâmul lui Făt Frumos”. Aştept să văd cum o să arate când o să fie gata. Oricum, este nevoie de astfel de distracţii, iar copiii vor fi cei mai fericiţi. Am înţeles că sunt şi bani europeni şi sper să fie cheltuiţi cu folos, să iasă ceva deosebit”, ne-a declarat Şerban, tatăl unor copii care de-abia aşteaptă să probeze atracţiile din noul parc. Investiţia de reamenajare a Parcului Tei într-un complex de distracţii costă 64.573.075,28 de lei, din care 18.022.599,87 finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Lucrările au început în iunie 2014.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Laura Stoenică, 33 de ani, asistentă: ”Pentru copii o astfel de investiţie nu poate fi decât OK. Într-un parc, locurile de joacă deosebite sunt binevenite”


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Ştefania Vodă, 27 de ani, angajat marketing: ”Sunt de acord cu proiectul care îşi propune să schimbe faţa parcului. Am văzut că sunt multe investiţii şi sper să iasă ceva frumos”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net