Magistrala 5 a crescut prețurile la apartamentele din Drumul Taberei. Ce spun agenții imobiliari

Ultima actualizare:

    Gurile de metrou de pe Magistrala 5 sunt amplasate lângă scările de bloc
Gurile de metrou de pe Magistrala 5 sunt amplasate lângă scările de bloc

A ajuns metroul în Drumul Taberei și odată cu el și prețurile mari. În cele trei săptămâni de când Magistrala 5 a fost deschisă circulației, ofertele la apartamente au crescut cu 13%, arată agenții imobiliari.

Cartierul Drumul Taberei era printre puținele fără conexiune la rețeaua de metrou, astfel că mașina personală era de bază. La orele de vârf, zona se aglomera atât de tare încât cei care veneau de la serviciu, din cealaltă parte a orașului, ajungeau acasă și în două ore.

Ani de zile s-a fugit de el, cu atât mai mult cu cât timp de nouă ani, cât au durat lucrările la Magistrala 5, a fost un adevărat șantier.

Dar, iată că acum cei care locuiesc în Drumul Taberei și vor să se mute profită de noua infrastructură. Agenții imobiliari vorbesc despre faptul că asistăm la o majorare a prețurilor la locuințe.

”Agențiile nu au crescut prețurile, ci oameni care locuiesc în zonă. Ei încearcă să ceară mai mult. Doar că vorbim, totuși, despre un domeniu care nu merge deloc bine de când cu pandemia. În Germania, prețurile la case au scăzut cu 40%. Și la noi vor scădea, dar să sperăm că nu cu atât”, ne-a explicat un agent imobiliar care are în portofoliu, în special, apartamente și garsoniere aflate în Drumul Taberei.

Prețurile la locuințele din Dumul Taberei, mai mari cu 13%

Potrivit storia.ro și OLX imobiliare, prețurile pentru Drumul Taberei au crescut cu 13% în septembrie față de august, de la 1.057 de euro/mp la 1.192 de euro/mp. Un apartament cu două camere se vinde aici cu 50.000 de euro, în timp ce unul cu trei camere cu prețuri între 60.000 și 75.000, în funcție de zonă, suprafață și îmbunătățiri.

Și la închiriere se observă o creștere de 1% pentru apartamentele de două camere și de 8% pentru cele de trei camere. Garsonierele se închiriază pe site-urile de anunțuri cu aproximativ 264 de euro, apartamentele de două camere cu 333 de euro, iar cele de trei camere cu 387 de euro.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei-Eroilor 2, a fost deschisă pe 15 septembrie și deservește peste 300.000 de locuitori ai cartierului din sectorul 6.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net