FOTO Au făcut într-o lună ce n-au reuşit în 3 ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pe şantierul de la Pasajul Mihai Bravu se lucrează zi şi noapte. Aşa se face că în doar o lună, muncitorii au apucat deja să-i dea o formă. Au montat grinzile podului pe primii patru piloni şi au reuşit să termine rampa de acces.

Calea Văcăreşti, între şos. Mihai Bravu şi Piaţa Sudului, a fost transformată în şantier în urmă cu aproape trei ani. Atunci, firma Romstrade a câştigat contractul pentru construirea Pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii. Din ianuarie 2011 şi până în decembrie 2012, atunci când lucrarea a fost abandonată, din lipsă de bani, muncitorii au reuşit doar să monteze pilonii.

Decembrie 2012- Lucrarea a fost abandonată din lipsă de bani

simeon stalpnicul png

Primăria ­Capitalei a reziliat contractul, iar în această vară a organizat o nouă licitaţie, adjudecată de italienii de la Astaldi. La jumătatea lunii septembrie, lucrările au fost reluate, astfel că, după o lună, pasajul a început să prindă contur. Constructorii au pus deja o parte din grinzile primului pod, iar ieri montau plăcile de beton. Din cele 44 de traverse, 20 au fost instalate, iar până la primăvară tronsonul dinspre Mihai Bravu spre Big Berceni va fi terminat.

Pe opt piloni din 12, nu au fost montate grinzile

simeon stalpnicul png

Rampa care coboară spre Piaţa Sudului a fost construită

simeon stalpnicul png

„Noi sperăm ca primul să fie gata undeva către luna martie, încercăm să lucrăm şi la celălalt, în paralel cu primul, iar dacă timpul ne va permite vom putea să lucrăm şi noaptea şi ziua, în aşa fel încât să nu mai supărăm lumea din zonă", a declarat primarul Sorin Oprescu, în urmă cu două săptămâni, când a fost să inspecteze şantierul.

"Lucrăm de la ora 6 la 20.00, iar uneori chiar  şi noaptea” Gicu, muncitor Astaldi

simeon stalpnicul png

Cel de-al doilea pod va urca de la Piaţa Sudului şi va coborî spre Obor. Potrivit contractului, Pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii ar trebui să fie circulabil în decembrie 2014. Pentru această lucrare Astaldi primeşte 35 de milioane €.

Pasajul trece peste Dâmboviţa

Proiectul presupune realizarea a două poduri supraterane paralele pe direcţia Mihai Bravu- Calea Văcăreşti, de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens. Primul are o lungime de 675,40 m, iar cel de-al doilea pod 687,70. Lăţimea lor este de 7,80 m.

Acestea vor rezolva subtraversarea a două puncte esenţiale: Splaiul Unirii şi Dâmbovița pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte, intersecţia Mihai Bravu cu Calea Văcăreşti. Peste 600.000 de locuitori din Berceni-Olteniţei, Balta Alba, Pantelimon şi Colentina vor beneficia de acest pasaj care face legătura cu zona de nord a oraşului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net