În loc să repare școala au preferat să o demoleze

Ultima actualizare:

    Din sălile de clasă a fost luat totul,  de la întrerupătoare și bănci la  plăcile de rigips de pe tavan
Din sălile de clasă a fost luat totul, de la întrerupătoare și bănci la plăcile de rigips de pe tavan

”Sunt nefericita directoare a acestei şcoli care va fi demolată”. Învăţătoarea Luminiţa Drăghici se află la etajul doi al Şcolii 141 din Bucureşti, locul unde acum trei luni era să se producă o tragedie, când tavanul de rigips a căzut. Pentru că reparaţiile costă prea mult, autorităţile au preferat să o pună la pământ.

Ora 10.00, joi, 28 mai. Cu un zgomot surd, cedează întâi tavanul în mijloc, apoi cade tot, într-un nor de praf. Acum, la trei luni de la nefericitul accident, profesorii au venit să îşi ia adio de la şcoală şi îşi fac cruce când se gândesc ce noroc au avut. ”Doamne, bine că nu se făceau cursuri, iar copiii erau plecaţi cu acţiunile din Programul Şcoala Altfel”, îşi aminteşte directoarea Drăghici.


    Directoarea Luminița Drăghici spune  că Dumnezeu a evitat o tragedie
Directoarea Luminița Drăghici spune că Dumnezeu a evitat o tragedie

Cei 800 de elevi au fost mutaţi pentru restul anului şcolar la o unitate de învăţământ situată la 300 de metri, Şcoala 127. Toată lumea se aştepta ca odată cu începerea noului an şcolar, copiii să se întoarcă în ”casa” lor de la 141. Lovitură de teatru însă: edilii sectorului 5 au anunţat marţi, 22 august, cu mai puţin de o lună înainte de începerea anului şcolar, că expertiza comandată a indicat că din punct de vedere economic mai bună este demolarea celor două corpuri ale instituţiei şi ridicarea altora, de la zero.


    Aceasta este Școala 141  care va fi demolată
Aceasta este Școala 141 care va fi demolată

“Ni s-a spus că sunt prea deteriorate şi nu mai este nimic de făcut. Noi, din 2004, când a fost ultima oară reabilitată şcoala, de chinuim să facem investiţii, am depus documentaţii dar ni s-a spus că nu sunt bani. S-a refăcut doar sala de sport”, se dezvinovăţeşte învăţătoarea. ”La noi vor învăţa în trei schimburi, pentru a le face loc ne-am înghesuit şi am renunţat la laboratoare, la sălile speciale pentru pregătitoare. Am fost renovaţi în 2002, 2008 şi 2014”, ne povesteşte învăţătoarea Luminiţa Popescu, de la 127.


    În sălile unde au fost mutați, elevii  vor învăța în trei schimburi
În sălile unde au fost mutați, elevii vor învăța în trei schimburi

Pentru ca să nu aibă probleme cu părinţii copiilor din clasele mici, primăria sectorului 5 a decis să ducă zilnic micuţii cu două microbuze pe cei 300 de metri care separă cele două şcoli.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net