Prima linie de tramvai cu iarbă între şine

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ultima fiţă de infrastructură în Capitală devine realitate. Prima stradă cu spaţiu verde între liniile de tramvai şi cu parcometre automate, Bd. Liviu Rebreanu, e aproape finalizată. De la sfârşitul lui noiembrie va fi cea mai ecologică arteră din oraş.

Bd. Liviu Rebreanu de la intersecţia cu Bd. Camil Ressu şi până la intersecţia cu Bd. Nicolae Grigorescu, adică 1, 7 km, este, potrivit autorităţilor, prima stradă din Bucureşti realizată la standarde occidentale. Un proiect experimental despre care Sorin Oprescu, mai marele oraşului, a promis că va fi extins şi pe Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon. O stradă plină de noutăţi: primele piste de biciclete regulamentare, primele linii de tramvai cu gazon, trotuare din pavele de bazalt. De asemenea, se va aplica un sistem de staţionare a maşinilor în premieră.

Între bulevardele Nicolae Grigorescu şi 1 Decembrie 1918, calea de rulare este neschimbată

simeon stalpnicul png

Pe ambele sensuri, de pe Bd. Liviu Rebreanu, în dreptul blocurilor de locuinţe, staţionarea maşinilor va fi gratuită, iar parcările vor avea statut „de reşedinţă". În restul zonelor de pe artera proaspăt modernizată, staţionarea maşinilor va fi cu plată. Să sperăm că totul va fi gata la sfârşitul lui noiembrie, aşa cum a promis Sorin Oprescu, pentru că deja termenul de predare a fost depăşit de mai multe ori, ultima oară constructorii anunţând că vor preda strada modernizată în vara lui 2013, lucru care nu s-a întâmplat. Oricum, rămâne într-o stare deplorabilă restul Bd. Liviu Rebreanu, adică un kilometru de drum, de la intersecţia cu Bd Nicolae Grigorescu şi până la intersecţia cu Bd. 1 Decembrie.

Parcometrele vor lua locul parcagiilor

Şi pentru că edilii oraşului nu au încredere în parcagii, reprezentanţii Primăriei Capitalei vor instala automate de parcare cu cartelă. Acestea au fost puse deocamdată doar în dreptul Magazinului Titan. „Parcometrele" sunt germane, iar tariful pe care vor trebui să-l plătească şoferii pentru staţionare nu este încă stabilit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net