Eleva dispărută fugise la mănăstire! Cum a fost identificată Iulia Ionescu

Ultima actualizare:

    Iulia Ionescu
Iulia Ionescu

Iulia Ionescu, eleva olimpică dispărută miercurea trecută şi care a pus pe jar România e din nou acasă. Fata de 15 a fost găsită sâmbătă după-amiază în trenul internaţional Moscova - Sofia, iar acum a ajuns în sânul familiei. Ea a urcat din Gara Suceava - Burdujeni şi avea bilet cumpărat până la Bucureşti, dar pe traseu a fost identificată şi coborâtă în Gara Focşani, de unde poliţiştii au dus-o acasă cu o maşină.

Iulia Ionescu a fost dusă iniţial la Poliţie pentru a da declaraţii scrise şi pentru a povesti unde a fost în cele patru zile. Conform adevărul.ro, tânăra a scris în declaraţie că a stat la o mănăstire încă din prima noapte. Acest lucru a fost luat în calcul din primele zile ale dispariţiei de către anchetatorii care au căutat-o şi de aceea au făcut o solicitare la BOR pentru a fi ajutaţi în depistarea tinerei. Reprezentanţii bisericii însă au anunţat că nu s-a confirmat prezenţa elevei în nici un lăcaş de cult.

Staţia Eroilor- Miercuri, la ora 12.30, mama s-a despărţit de fiica sa la această staţie de metrou

simeon stalpnicul png

Gara din Suceava- Sâmbătă, fata de 15 ani a luat trenul spre Bucureşti

simeon stalpnicul png

Acasă la părinţI- Sâmbătă seară, eleva a ajuns din nou acasă

simeon stalpnicul png

Dar după ce martorii au povestit că în gara din Suceava, unde s-a urcat în tren, fata purta straie monahale, şi era însoţită de un călugăr, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica a spus că BOR a cerut Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să verifice din nou mănăstirile din zonă. În cursul dimineţii acesta a anunţat că în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava. În trenul în care Iulia Ionescu s-a urcat din Suceava se aflau, potrivit surselor din cadrul anchetei, mai mulţi agenţi sub acoperire, care erau pe urmele ei din momentul în care tânăra a sunat să-şi anunţe mama că se îndreaptă spre casă.

„Iulia era monitorizată deja. Atunci când şi-a vândut telefonul ea şi-a păstrat cartela SIM pe care ulterior a folosit-o de pe un alt telefon. La ora 17.00 a sunat acasă să-i spună mamei că se întoarce şi am ştiut exact unde este. În tren a urcat o echipă formată din poliţişti sub acoperire, printre care şi mai multe femei. De altfel, acestea au stat de vorbă cu ea şi i-au explicat că o vor însoţi acasă. În drum spre Bucureşti, poliţiştii din tren l-au chemat pe un angajat al CFR şi i-au cerut acestuia să fie martor, deoarece aveau nevoie de un civil pentru raportul final", au explicat pentru adevărul.ro surse din rândul anchetatorilor.

Şeful de tren: «A venit însoţită de un călugăr»

Şeful de tren al vagoanelor ataşate de la Suceava la trenul internaţional Moscova - Sofia, Cornel Grigoriciuc, a declarat că Iulia a ajuns în apropierea trenului însoţită de un călugăr, care după ce a urcat-o pe elevă în tren a plecat într-o direcţie necunoscută.

Aceasta este mănăstirea unde a stat Iulia Ionescu! Stareţul: «Îmi pare rău c-am păcălit Poliţia»

Părerea psihologului în cazul fetei fugite de acasă: «Nu-i recomand Iuliei să meargă imediat la şcoală»

Primele declaraţii ale duhovnicului Iuliei Ionescu, acuzat că i-a dat sfaturi nepotrivite fetei

Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită într-un tren. Iulia a ajuns acasă. Primele declaraţii oficiale

„Era îmbrăcată cu o fustă lungă de culoare gri şi o bluză de trening tot de culoare gri, iar pe cap avea un batic şi un fular. După Staţia CF Roman, fata s-a schimbat cu o pereche de pantaloni negri şi un palton negru şi a rămas cu capul descoperit. Cât a călătorit cu trenul a fost foarte liniştită şi a citit dintr-un dosar în care erau mai multe foi A4", ne-a povestit şeful de tren Cornel Grigoriciuc. Potrivit lucrătorului de la calea ferată, minora nu avea semne de violenţă, iar în timpul călătoriei a mâncat o portocală şi nişte napolitane. (Sandrinio Neagu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
isu 112 ambulanta foto isu tulcea
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
statui parcul carol colaj captura video jpg
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
preoti ortodocsi se inchina in catedrala episcopala Invierea Domnului foto bihoreanul JPG
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net