Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită într-un tren. Iulia a ajuns acasă. Primele declaraţii oficiale

Ultima actualizare:

    Iuliana Ionescu
Iuliana Ionescu

Iulia Ionescu, fata dispărută în urmă cu trei zile din Bucureşti, a fost găsită în trenul internaţional Moscova - Sofia. Fata urcase la Suceava, după ce a stat în aceste zile la un schit din Bucovina. Un angajat al CFR a recunoscut-o sâmbătă, în jurul orei 17.15, iar un echipaj de poliţie a identificat-o. La Focşani, poliţiştii au coborât cu Iulia din tren şi au luat o maşină cu destinaţia Bucureşti.

UPDATE Fata a ajuns acasă sâmbătă seara. Iulia a fost adusă la Bucureşti de către poliţişti, iar de la secţie a plecat alături de părinţii ei.

UPDATE. Petre Tobă, de la Poliţia Română, a declarat sâmbătă seară ca Iulia Ionescu era îmbrăcată în aceleaşi haine pe care le avea miercuri, în momentul dispariţiei. El a mai spus că meritul găsirii fetei este al Poliţiei şi că oamenii legii au identificat-o, nu şeful de tren.

Tatăl fetei, Daniel Ionescu, era extrem de încântat de vestea primită. "Aveam ferma convingere că astăzui, cel târziu mâine va fi găsită", a spus el.

Şeful trenului internaţional Moscova - Sofia a declarat pentru Mediafax că fata era îmbrăcată în haine monahale, dar că s-a schimbat înainte să urce în tren la Suceava. Era însoţită de un călugăr, care i-a cumpărat biletul de tren.

Fata de 15 ani a fost recunoscută de şeful de tren. Ea s-a urcat la Suceava. Eleva era singură şi nu avea semne de maltratare.

Iulia Ionescu a dispărut miercuri în Bucureşti, în zona Eroilor, în drum spre şcoală. Ea este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Sf. Sava". Fata a stat în această perioadă la schitul Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Dorna Arini, la 5 kilometri de Vatra Dornei, judeţul Suceava.

"În jurul orei 17, angajatul CFR Călători a identificat-o - probabil că s-a gândit că este posibil să fie ea, era îmbrăcată în haine de călugăriţă. Imediat a fost anunţată poliţia, care a urcat în tren la Bacău. Însoţită de poliţie a coborât în Focşani. Când i-a verificat biletul nu şi-a dat seama, dar a doua oară când a trecut pe lângă ea a realizat, întrucât şi-a descoperit capul", a declarat pentru România TV Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR.

Adrian Vlaicu, director marketing CFR, a declarat, pentru Realitatea TV: "Fata a fost depistată de personalul de tren, când s-au făcut reviziile legitimaţiilor de călătorie. După Paşcani au mai făcut un control, au ţinut-o sub supraveghere şi s-au convins că este ea şi au sunat la 112, care şi-a făcut datoria imediat".

"Era îmbrăcată în haine bisericeşti, de aceea le-a fost greu să o identifice. Şi-a schmbat hainele, este evident. Vă pot spune că biletul său de tren costă în jur de 100 de lei şi că biletul său era în ordine, pe ruta Suceava-Bucureşti", a mai explicat Adrian Vlaicu.

"Era o călătoare liniştită, cuminte, la locul său... stătea liniştită", a mai declarat reprezentantul CFR.

Conform unor surse, citate de Mediafax, Iulia Ionescu şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Fata i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

În perioada cât a fost dispărută, au apărut informaţii cu privire la un bilet lăsat de Iulia părinţilor, în care le mărturisea că vrea să se călugărească. Într-un email trimis duhovnicului a scris: "Merg la mănăstire. Îl iubesc pe Iisus. Vine Apocalipsa".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net