Investiţie de 830 de milioane de lei la Staţia de Epurare a Apelor de la Glina

Ultima actualizare:

Potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro, municipalitatea organizează o licitaţie restrânsă, cu un număr de până la cinci agenţi economici, pentru atribuirea contractului de lucrări pentru “Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate de la Glina şi construcţia incineratorului de nămol”. Valoarea contractului se ridică la  de 830,8 milioane de lei, cu TVA, durata contractului fiind de 40 de luni de la data atribuirii.

Din suma totală, 67,83% reprezintă alocări din fondul de coeziune, 8,34% sunt de la bugetul de stat,0,77% dinj bani provin de la bugetul local, iar diferenţa de 23,06% provine din alte surse legal constituite.

Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Ofertele vor fi deschise în 25 februarie, la ora 14.00, termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind în aceaşi zi, la ora 12.00.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, la jumătatea lunii mai 2012, că staţia de la Glina curăţă mecanic 85% din întreaga cantitate de apă poluată care intră în staţie, adică zece metri cubi pe secundă, potrivit Mediafax.

Staţia de epurare a apelor uzate de la Glina a fost dată în folosinţă la 10 octombrie 2011, iar principalele ei beneficii se referă la: reducerea impactului negativ al infiltraţiilor de ape uzate în pânza freatică în zona bazinului hidrografic al Dâmboviţei, reducerea poluării, în aval de staţie, reducerea riscurilor pentru sănătatea oamenilor prin alimantarea cu apă a comunelor din zonă, crearea de noi locuri de muncă, alinierea la standardele de mediu ale Uniunii Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net