Directorii Metrorex, demiși după un nou incident grav la stația Eroilor

Ultima actualizare:

    Un nou incident la stația eroilorFoto: Click!
Un nou incident la stația eroilorFoto: Click!

Circulația metroului spre stația Eroilor a fost oprită vineri dimineață, 3 noiembrie, după ce un jgheab de scurgere a căzut din plafon și a cauzat un scurtcircuit. Trenul a rămas blocat în tunel, iar călătorii au sunat la numărul de urgență.

UPDATE 08.09: Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general și pe cel de exploatare al Metrorex, în urma incidentului de la stația Eroilor.

UPDATE 07.45: Digi24 anunță că jandarmii le permit din nou călătorilor să coboare în subteran. Circulația metroului a fost reluată.

UPDATE 07.30: La stația Eroilor sunt jandarmi care îi opresc pe călători să coboare în subteran și îi informează că circulația este oprită.


    Imagine cu bucata din plafon prăbușităFoto: captură foto/Digi 24
Imagine cu bucata din plafon prăbușităFoto: captură foto/Digi 24

UPDATE 07.26: Serviciul Metrorex a emis un scurt comunicat de presă în care explică situația și cauza incidentului:

"Metrorex informează că astăzi, la ora 05.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurtcircuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor. Directorul General al Metrorex se află la fața locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației.La acest moment, echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situatiei. Ca urmare a scoaterii tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozești nu se circulă. Se circulă în sistem pendula între stațiile Gorjului și Politehnica. Trenurile de la Republica circulă până la Piața Unirii și cele de la Anghel Saligny până la Izvor."

Când echipele de pompieri Grozăvești și Detașamentul Special Salvatori au sosit la fața locului, au evacuat călătorii și au efectuat o recunoaștere în stație și în tunel, precizează Digi24.

Echipele de intervenție spun că nu sunt probleme în ceea ce privește siguranța călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulația și pe celălalt sens de deplasare.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net