Incident grav la Spitalul Colțea. Medic, la un pas de moarte

Ultima actualizare:

    Medicul Marian Stamate, pe patul de spital, imediat după ce s-a electrocutat
Medicul Marian Stamate, pe patul de spital, imediat după ce s-a electrocutat

În timp ce salva viața unui pacient, un medic era cât pe ce să moară. S-a întâmplat astăzi la Spitalul Colțea din Capitală, unde doctorul care opera s-a electrocutat.

Cazul de astăzi de la spitalul bucureștean spune totul despre condițiile proaste din sistemul medical. Doctorul Marian Stamate, de la secția ORL, s-a electrocutat în sala de operație electrobisturiul, un instrument cu care se taie în timpul operației. Acesta a fost la un pas de moarte și acum este internat la secția de terapie intensivă și se află în stare stabilă.

Doctorul opera după o gardă de 24 de ore

El nu a fost singurul afectat de incident. Medicul rezident, dar și pacientul care era pe masa de operație au avut de suferit. În urmă cu trei  luni, Stamate a trecut a mai avut parte de un asemenea incident, tot cu electrobisturiul.

"Mi s-a spus că în timpul operaţiei a avut loc un scurtcircuit la un fir al  electrocuterului pe care îl utiliza acest medic, al cărui nume nu vreau să-l fac public. Pacientul nu a păţit nimic. Nici medicul. Nimeni nu este în terapie intensivă, în stop cardio-respirator sau alte lucruri pe care le aud. Şi medicul şi pacientul sunt în stare bună, adică nu au suferit arsuri. Din păcate, acest medic s-a electrocutat. Nu ştiu ce s-a întâmplat. După primul incident am cerut firmelor care au adus aceste electrocautere, pentru că sunt două firme, să le verifice. Cele care nu aveau aviz de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au fost retrase. Cele care sunt acum în funcţiune au autorizaţie de la ANMDD. Şi aparatul care l-a electocutat pe medic are aviz. Nu ştim ce să mai zicem, acest aparat este utilizat de 30 de chirugi şi nu am avut astfel de situaţii decât cu acest medic. Vom verifica ce se întâmplă", a declarat managerul Spitalului Colţea, Anca Lupu. 

Ministerul Sănătății va demara o anchetă la spitalul Colțea, dar nu înainte ca instituția să primească acordul din partea Primăriei Capitalei, în subordinea căreia se află. Eleodor Cârstoiu, vicepreședintele Federației Hipocrat, a afirmat că doctorul venea în momentul operației după o gardă de 24 de ore.

Click! Spune

Electrobisturiul  oferă o tăietură curată şi coagulată, de mare precizie. În mai 2010, Spitalul Colţea fost inaugurat după câţiva ani de renovare. Saloanele, sălile de operaţie, laboratoarele şi cabinetele medicilor au fost refăcute şi modernizate, fiind montată inclusiv aparatură nouă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net