Iată noul semn care-ți spune să fii atent la metrou

Ultima actualizare:

    La marginea peronului au fost  amplasate afişe autocolante galbene,  pe fond mov, în care apar un tren,  un peron, un călător şi o săgeatăFoto: Dorin Constanda/Sever Gheorghe
La marginea peronului au fost amplasate afişe autocolante galbene, pe fond mov, în care apar un tren, un peron, un călător şi o săgeatăFoto: Dorin Constanda/Sever Gheorghe

Atenţie la neatenţie! După scandalul iscat în urmă cu aproape două săptămâni, când o femeie şi-a prins piciorul în spaţiul dintre tren şi marginea peronului, Metrorex se străduieşte să rezolve această problemă prin tot felul de afişe. În weekend, benzile portocalii au fost înlocuite cu autocolante galbene de atenţionare.

La finele lunii ianuarie, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) venea cu o cerere-bombă. ANPC cerea închiderea staţiei Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre garnitură şi peron. Motivul? Metrorex a cumpărat trenuri late de la spanioli (CAF) care nu încăpeau în staţii, iar problema a fost rezolvată cu flexul.

Tocmai de aceea, distanţa dintre tren şi peron a ajuns să măsoare şi 25 cm, atunci când în staţiile de metrou oprea un Bombardier (metrou vechi), care e mai îngust decât CAF. Potrivit normelor europene, distanţa dintre peron şi platforma de urcare nu trebuie să fie mai mare de 7 cm, altfel e posibil ca unui călător să-i scape piciorul în gaură. Lucru care s-a şi întâmplat.

Pentru a remedia problema, Metrorex a lipit benzi reflectorizante de culoare portocalie, care să-i atragă atenţia călătorului înainte de a urca îm metrou. În weekend însă, s-a schimbat modul de atenţionare.


    Foto: Dorin Constanda/Sever Gheorghe
Foto: Dorin Constanda/Sever Gheorghe

La marginea peronului au fost lipite, în dreptul uşilor garniturii de tren, afişe autocolante galbene, pe fond mov, în care apar un tren, un peron, un călător şi o săgeată menită să atragă atenţia asupra pericolului la care te expui dacă nu ai grijă cum păşeşti.“Parcă din astea mai înţelegem şi noi ceva. Sunt mai vizibile şi chiar dacă nu au un mesaj scris, au un desen explicit. Benzile alea portocalii nu ştiai pentru ce sunt. Dacă nu erai atent, nici nu le observai”, ne-a spus Maria, care face zilnic naveta cu metroul.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net