Festivalul de muzică balcanică „Yakasha”, de vineri în Capitală

Ultima actualizare:

    Goran Bregovic e unul din atiștii care vor cânta la festivalul din Parcul Izvor
Goran Bregovic e unul din atiștii care vor cânta la festivalul din Parcul Izvor

Prima ediție a festivalului de muzică și artă culinară balcanică „Yakasha” debutează vineri în Parcul Izvor din Capitală. Evenimentul promite să devină o tradiție, o manifestare de referință pentru Sectorul 5, dedicată muzicii și valorilor spațiului balcanic.

Sub genericul „Povestiri din București. Cultură balcanică și identitate proprie”, festivalul are menirea de a promova identitatea culturală a fiecărui popor din spațiul balcanic. De vineri și până marți (2 mai) în Parcul Izvor din București vor avea loc concerte susținute de artiști din țări precum Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și România. Artiști de marcă din aceste țări au confirmat participarea la prima ediție a „Yakasha Festival”: Goran Bregovic, Dragana Mirkovic, Elli Kokkinou, Ovidiu Lipan Țăndărică sau Fanfara Ciocârlia.

 Pe aleile parcului se vor desfășura show-uri și concursuri culinare cu produse tradiționale, caracteristice fiecarei țări, expoziții etno-balcanice, dar și proiecții video despre tradițiile și obiceiurile din Balcani.

Cei care se vor alătura manifestării vor avea ocazia să vadă cum vor fi preparate bunătățile din categoria „cea mai...”: cea mai mare salată grecească, cea mai mare plăcintă sârbească, cea mai lungă baclava, cel mai mare ceaun cu pomana porcului.

Totodată, vor fi amenajate zone de relaxare în aer liber, iar pentru cei mici, zone de workshop-uri, ateliere de creație și locuri de joacă.

„Yakasha Festival” e organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net