EXCLUSIV Şi-a făcut grădină zoologică în faţa blocului

Ultima actualizare:

    Simon Gheorghe se mândreşte cu  bucăţica sa de curteFoto: Roberto Sălceanu
Simon Gheorghe se mândreşte cu bucăţica sa de curteFoto: Roberto Sălceanu

Fie că stau la bloc sau la curte, toţi românii visează la o grădină ca-n poveşti. În sectorul 4 al Capitalei, un bucureştean şi-a transformat petecul de iarbă din faţa blocului într-un colţişor de Rai. Pe lângă arbuşti şi flori multicolore, Simion Gheorghe a instalat şi câteva necuvântătoare din polistiren.

Strada Ion Iriceanu, nr.14, bloc 158. Aici, un bucureştean talentat a transformat bucăţica sa de curte în atracţia cartierului. Simion Gheorghe (45 de ani) nu a urmat nici un curs în domeniu, dar pictează dumnezeieşte. Pe lângă icoanele pe care le face pentru familie sau pentru cei dragi, bucureşteanul modelează din polistiren extrudat diferite animăluţe.

„Totul a început în urmă cu aproape 5 ani. Fiica mea a rămas însărcinată şi am vrut să-i fac o surpriză. Am făcut o barză din polistiren, am pictat-o şi am pus-o în grădină. Fata mea a fost foarte încântată, la fel şi vecinii care o admirau toată ziua”, ne-a spus bărbatul. De atunci familia s-a mărit.

Grădina a fost amenajată la blocul 158, din sectorul 4
Grădina a fost amenajată la blocul 158, din sectorul 4

În grădină domnului Simion şi-au găsit loc rând pe rând: un melc, un papagal, un cocoş, un pinguin, un ponei, o veveriţă, o gărgăriţă, o căprioară şi o suricată. „Copiii sunt cei mai fericiţi! Vara e plin aici. Îi aud zilnic de la fereastră: «Buni, buni, uite veveriţa! Vreau să mângâi şi eu poneiul! ». Vin aici ca într-un parc sau o grădină zoo, se pozează cu animăluţe şi le botează după placul inimii”, ne-a mai declarat talentatul bucureştean.

Atunci când nu vinde la magazinul din faţa blocului, bărbatul lucrează la exponatele sale. „Am baia de serviciu şi acolo le montez şi le pictez. Lucrez şi câte o lună la un singur exemplar, iar pentru materiale dau în jur de 300 de lei”, a conchis domnul Simion.

E cea mai frumoasă grădiniţă din Bistriţa


    Foto: primariabistrita.ro
Foto: primariabistrita.ro

În oraşul Bistriţa Năsăud a fost premiată cea mai frumoasă grădină amenajată la bloc. Opt locatari s-au înscris în concurs. Au trimis pozele pe site-ul primăriei, iar bistriţenii au votat.

Cea mai apreciată a fost munca lui Traian Creţu. El a reuşit să creeze la blocul nr.1, de pe str. General Grigorescu, o adevărată oază de verdeaţă. Cu băcuţe, foişor din lemn, animăluţe colorate şi multe flori, omul a reuşit să strângă 205 voturi, suficiente ca să câştige, ieri, premiul I, care i-a adus 500 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
sticla ketchup1 jpg
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
image
actualitate.net
image
actualitate.net