Injecţia asta omoară un câine într-o secundă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru câinii fără stăpân, numărătoarea inversă a început de mult. Legea care permite eutanasierea acestora a fost deja votată de aleşi şi promulgată de preşedintele Băsescu, iar normele de aplicare se află acum în dezbatere. S-au stabilit până şi substanţele care pot fi folosite de medici pentru lichidarea animalelor.

De pe străzi, vor ajunge în adăposturi, iar de acolo... Dumnezeu cu mila! Cei mai norocoşi vor fi adoptaţi de oameni cu suflet bun, însă mulţi vor ajunge pe masa veterinarului, pentru eutanasiere. Procedura e simplă, iar dacă se găsesc doctori „binevoitori" care să facă injecţiile letale, stârpirea maidanezilor se va face pe bandă rulantă. Nu de alta, dar durează numai câteva secunde să iei viaţa unui biet căţel, şi asta cu tot cu pregătirea şi anestezierea lui.

Pasul 1- Maidanezii sunt adunaţi de pe străzi de hingherii primăriilor

simeon stalpnicul png

„Se fac două anestezice puternice, care permit eutanasierea în condiţii de zero stres, zero durere. Dacă sunt făcute intravenos, efectul este aproape instantaneu. Apoi se administrează T61, care opreşte respiraţia pe loc. În aceste condiţii, într-o zi normală de lucru, pot fi eutanasiaţi mii de căţei", ne-a explicat medicul veterinar Daniel Lescai, de la Clinica Ilioara din Capitală. 1 ml/10 kg de căţel - este concentraţia medie pentru curmarea suferinţei necuvântătoarelor. Sunt cazuri însă când se moare şi din mai puţin.

Pasul 2- Vor sta în adăpost 14 zile lucrătoare, timp în care vor fi vaccinaţi şi castraţi în vederea adopţiei

simeon stalpnicul png

Oricum, sticluţele de anestezic şi mai ales T61 sunt destul de scumpe, aşa că operaţiunea ajunge la aproximativ 150 de lei pentru un căţel mic, de până la 10 kilograme. „Rămâne de văzut câţi medici se vor oferi să facă eutanasieri, pentru că, potrivit legii, ei nu pot fi obligaţi. Ţine de fiecare medic în parte dacă se bagă sau nu în treaba asta", spune dr. Lescai.

Pasul 3- Maidanezii care nu vor fi adoptaţi în timp legal vor ajunge pe masa veterinarilor. Aceasta este trusa pentru eutanasiere

simeon stalpnicul png

Legea câinilor maidanezi prevede un termen strict până la care iubitorii de animale pot merge la adăpost să înfieze un animal. După 14 zile de cazare în adăpost, căţeii nedoriţi vor fi lichidaţi. Iubitorii de animale au luat rapid măsuri şi au dat buzna în adăposturi să adopte câte un sufleţel. De când a fost promulgată legea, până în prezent, peste 500 de maidanezi din adăposturi au fost salvaţi de familiile iubitoare care le-au oferit un cămin.

Cum adopţi un maidanez

Dacă vrei să iei un căţel acasă, ar trebui să ştii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi:

Dă un telefon la adăpost. Vei stabili o zi şi o oră la care vei veni să iei căţelul. Adăposturile au acum program de adopţii zilnic, de luni până vineri, de la ora 10 la ora 15. Iată ce adăposturi te aşteaptă în Bucureşti şi Ilfov: Adăpostul Laila - tel: 0786738015, Adăpostul Odăi - tel: 021/ 4904007, Adăpostul Pallady - tel: 021/ 3452740, Adăpostul Mihăileşti- tel: 021/ 312.95.55, Adăpostul Butimanu - tel: 0723567131, Adăpostul Dragomireşti - tel: 021/ 2569821, Adăpostul Fundulea - tel: 0721512645, Adăpostul Glina - tel: 0744884704, Adăpostul Jilava - tel: 0747036950, Adăpostul Mogoşoaia - tel: 0723541420.

Completează un chestionar de adopţie. Odată ajuns la adăpost, vei completa un chestionar. Va trebui să ai buletinul la tine. Persoana care doreşte să adopte un câine va trebui să facă dovada faptului că deţine un spaţiu unde poate adăposti câinele. Cei de la adăpost îţi vor nota adresa unde va fi adăpostit animalul.

Adoptaţi-i ca să-i salvaţi de la moarte!

8 lucruri pe care trebuie să le ştii când adopţi un câine

«Am luat deja 10 câini din adăpost»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net