Domnilor, aşa veţi respecta legea şi când ajungeţi la primărie?

Ultima actualizare:

    Intersecţia de la Lujerului (sectorul 6) e sufocată de bannere şi corturiFotografii: Dorin Constanda/ Dan L. Brumar
Intersecţia de la Lujerului (sectorul 6) e sufocată de bannere şi corturiFotografii: Dorin Constanda/ Dan L. Brumar

Promit ordine într-un oraş haotic, dar ei sunt mai dezordonaţi decât cei cărora le cer votul. Militează pentru respectarea legilor, dar ei le încalcă de dragul luptei pentru supremaţia în Bucureşti. Candidaţii la primăriile din Capitală au împânzit oraşul cu afişe şi corturi electorale, fără a ţine cont de regulile publicităţii stradale.

Aşa oraş, aşa candidaţi! Pozează în salvatori ai naţiunii, se prezintă drept oameni ordonaţi, care vor la primărie ca să îndrepte lucrurile care funcţionează fără noimă. În realitate, candidaţii la primăriil din Capitală au transformat oraşul într-un câmp de bătălie fără reguli şi bun simţ. În sectorul 2, dorinţa de victorie a aspiranţilor la postul de edil-şef este atât de mare, încât nimeni nu respectă regulile de afişaj electoral.

În sectorul 2, bannerele sunt amplasate fără noimă
În sectorul 2, bannerele sunt amplasate fără noimă

 În ciuda legii privind publicitatea stradală, corturile de campanie ale candidaţilor sunt amplasate pe spaţii verzi ori pe trotuare, blocând circulaţia pietonilor. Bannere imense şi frumos colorate atârnă de stâlpi, în intersecţii, la mai puţin de 5 metri înălţime de carosabil. Altele sunt legate de copaci ori de semafoare, în ciuda prevederilor legale. În sectorul 1, cortul unui candidat a fost amplasat exact în staţia de autobuz, deşi este interzis. La sectorul 3, primarul în funcţie îşi face reclamă cu ajutorul unor corturi inscripţionate cu sigla instituţiei. Echipamentele electorale n-au fost plătite din banii de la partid, ci din bugetul sectorului 3, contrar Legii 500/2002 a finanţelor publice. La sectorul 6, unde bătălia e la fel de acerbă, candidaţii au reuşit să sufoce o intersecţie cu afişele şi corturile lor, punând în pericol circulaţia pietonală şi rutieră.

În sectorul 1, cortul de campanie al unui candidat a devenit groapă de gunoi
În sectorul 1, cortul de campanie al unui candidat a devenit groapă de gunoi

Click! spune

Alegerile locale au loc în data de 5 iunie. Deşi campania electorală începe abia la 6 mai, partidele îşi promovează candidaţii de mai bine de două luni. Din 6 mai, actualele bannere şi corturi vor fi interzise. Vor fi permise doar afişele electorale cu dimensiuni maxime de 50 x 35 cm. Primarii în funcţie trebuie să amenajeze locuri speciale pentru afişaj, iar candidaţii pot avea un singur afiş pe un panou electoral (Legea 115/2015).

Corturi pe trotuar

tomac sectorul 1 jpeg

Materialele publicitare de orice natură care îngrădesc circulaţia pietonală sunt interzise. În zona Dristor, bucureştenii se strecoară printre corturile de campanie pentru a se deplasa pe trotuar.

Bannere în intersecţii

Afişele publicitare sunt permise în intersecţii doar dacă nu obstrucţionează circulaţia autovehiculelor sau dacă sunt amplasate la cel puţin 5 metri înălţime. Acest banner atârnă de stâlpi, la puţin peste 3 metri.

Spaţiile verzi, protejate

Orice mijloc de publicitate stradală amplasat pe spaţii verzi sau în interiorul scuarurilor este interzis. Candidatul de la sectorul 2 îi cheamă pe alegători să-l voteze „pentru o administraţie dreaptă”.

Afişe legate de copaci

Membrii staff-ului de campanie al acestui candidat au ignorat cu desăvârşire normele legale când au legat bannerul electoral de copaci şi de semafoarele din intresecţia Delfinul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net