Au început anul cerând divorţ la primărie

Ultima actualizare:

La Serviciul de Stare Civilă şi-au jurat credinţă veşnică, tot acolo şi-au depus dosarele pentru divorţ. Cinci familii din sectorul 4 au hotărât să se despartă în primele zile ale anului 2013, pe cale amiabilă. Pentru a face acest lucru, însă, soţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: ambii soţi trebuie să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi nici unul dintre soţi să nu fie puşi sub interdicţia de a-şi vizita copiii.

Pentru desfacerea căsătoriei, bucureştenii pot depune la Serviciul de Stare Civilă din sectorul de domiciliu un dosar care va cuprinde certificatele de naştere (copie şi original), certificatul de căsătorie (original), cărţile de identitate (original şi copie), declaraţie autentificată la notar şi taxa de timbru. După depunerea documentaţiei, cei care au ales să se despartă pe cale amiabilă mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a se răzgândi. După expirarea acestui termen, divorţul se consideră confirmat. Certificatul de divorţ le va fi înmânat celor doi după cel mult cinci zile.

În luna iulie a anului 2011 nu mai puţin de 137 de cupluri au divorţat administrativ la primărie. Printre acestea s-a aflat şi un cuplu de pensionari care şi-au spus „adio” la primărie după o căsnicie de 42 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net