Demis din concediu! Directorul RATB, pus pe liber de Gabriela Firea

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a numit un alt director al Consiliului de Administraţie al RATBfoto: arhiva personală
Gabriela Firea a numit un alt director al Consiliului de Administraţie al RATBfoto: arhiva personală

Gabriela Firea începe să facă curăţenie la vărful regiilor care ar trebui să se ocupe de bunul mers al Capitalei. Nemulţumită de cum au circulat mijloacele în transport vineri, primarul general a convocat sâmbătă dimineaţă consilierii generali şi a subliniat într-o conferinţă de presă că are toleranţă zero faţă de cei care nu îşi fac treaba.

Consilierii generali au decis, sâmbătă, demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, cu 28 de voturi "pentru”, nicio abţinere şi şase voturi "împotrivă”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca Mihail Adrian Sorin, consilier general PSD, să fie noul director al Consiliului de Administraţie RATB.

"În urma reclamaţiilor primite la dispecerat şi la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB. Şi nu este prima dată. Dacă astă iarnă au făcut o treabă de mântuială, acum suntem într-o nouă situaţie. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB şi din refugii şi sunt nemulţumită de faptul că am cerut să se suplimenteze numărul de autobuze în Bucureşti, nu au găsit un număr suficient aşa cum am stabilit. Am aflat cu stupoare că domnul director şi-a luat concediu fără să ne anunţe”, a declarat Gabriela Firea.


    Radu Orzaţă a fost demis de primarul Gabriela Fireafoto: arhiva personală
Radu Orzaţă a fost demis de primarul Gabriela Fireafoto: arhiva personală

Primarul Capitalei a susţinut că angajaţii RATB ştiu că în perioada de iarnă nu se iau concedii. "Ca să nu mai spun că am discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai RATB care au afirmat că de ani de zile se ştie şi se respectă că în lunile decembrie şi ianuarie, conducerea RATB nu intră în concediu, tocmai pentru că sunt condiţii de iarnă şi trebuie luate decizii spontane. Am toleranţă zero la tupeu faţă de cetăţeni, faţă de şmecherii din anumite instituţii, cărora nu li s-a mişcat un fir de păr de ani de zile şi cred că mai merge aşa”, a declarat Firea, referindu-se la Radu Orzaţă, care a preferat să-şi ia concediu în loc să soluţioneze problema transportului în comun.

Deşi cei şase consilieri USR prezenţi la şedinţa de Consiliu nu au votat ordinea de zi, aceştia au votat, totuşi, împotriva demiterii conducerii RATB.

Consilierul general USR Ana Maria Ciceală a declarat că hotărârea propusă de primarul Capitalei nu este legală, întrucât nu au fost prezentate dovezi scrise, ci "sunt doar vorbe”.

"Doamna primar nu a pus pe ordinea de zi niciun fel de raport de evaluare a activităţii şi a performanţei a acestor oameni, administratori ai RATB. Ceea ce ne propune doamna primar, fără să aducă niciun fel de notificări scrise conducerii RATB, fără nicio evaluare de performanţă, în absenţa acestor dovezi scrise, sunt doar vorbe”, a declarat Ana Ciceală, consilier USR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net