«De 11 luni strada noastră e un şantier»

Ultima actualizare:

    Nimeni nu a avansat până acum vreun termen pentru reluarea circulaţiei în intersecţia de la EroilorFoto: Sever Gheorghe
Nimeni nu a avansat până acum vreun termen pentru reluarea circulaţiei în intersecţia de la EroilorFoto: Sever Gheorghe

”Au distrus parcul, au distrus intersecţia, ne-au deviat mijloacele de transport”. Pentru Victoria Ionescu faptul că locuieşte în zona Eroilor din Capitală este un blestem. S-a bucurat când s-a mutat aici cu 20 de ani în urmă, dar acum lucrările de la metrou au adus-o la disperare.

Ziua de 12 decembrie va rămâne simbolul coşmarului pentru bucureştenii din zona Eroilor. Click! a fost să vadă cum arată intersecţia dintre Bd Eroilor-Eroii Sanitari, la 11 luni după ce o mişcare greşită în subteran a cârtiţei Varvara a produs prăbuşirea carosabilului.


    Victoria Ionescu locuieşte de 20 de ani în zona Eroilor
Victoria Ionescu locuieşte de 20 de ani în zona Eroilor

Circulaţia este încă interzisă pe Bd. Eroii Sanitari, porţiunea cuprinsă între Piaţa Operei şi intersecţia cu Bd. Eroilor. De asemenea, nu se circulă de la intersecţia dintre cele două bulevarde şi până la Academia Militară. ”Noi nu ştim când este cutremur sau când lucrează utilajele firmei de construcţii care amenajează staţiile de metrou. Pentru noi este cutremur în fiecare zi”, ne spune Victoria Ionescu, care locuieşte de 20 de ani la câţiva zeci de metri de locul celebrei surpări, pe strada Carol Davila. Cum trăiesc locuitorii de la Eroilor: stau în case şi se uită la pereţi şi crăpături, zgomotele de sub pământ îi fac să tresară mereu, iar ocolurile le toacă nervii. Toate mijloacele de transport care traversau intersecţia au fost deviate, aşa că pentru un om în vârstă cum este Victoria este un chin să meargă pe jos până în cotloanele unde au fost mutate staţiile RATB. ”Nimeni nu ştie exact când se va relua circulaţia în zonă sau când se va reface parcul. Am auzit ceva de vară, dar nimic nu este sigur”, ne spune Dumitru Gheorghe, unul dintre muncitorii însărcinaţi să verifice influenţa lucrărilor asupra construcţiilor din zonă. Dacă în martie ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu , promitea o reluare totală, de urgenţă, a circulaţiei în zonă, după ce demnitarul a plecat, promisiunile au fost uitate de urmaşul său la conducerea instituţiei. Acum, pe motiv că staţia Eroilor este capătul magistralei 5, tronsonul Râul Doamnei – Eroilor, care are termen de finalizare sfârşitul lui 2017, nimeni nu mai suflă un cuvânt despre ridicarea restricţiilor de circulaţie.   

Japonezii au astupat ditamai groapa în 48 de ore


    Foto: AFP
Foto: AFP

Deci se poate! La 8 noiembrie, în plin centrul oraşului Fukuoka s-a produs o surpare impresionantă de teren. Peste noapte, adică puţin înainte de 5.00 dimineaţa, localnicii s-au trezit cu un crater de 30 de metri pe 27 şi adânc de 15 metri. Defecţiunea a lăsat fără gaz, curent şi semnal la telefon cartiere întregi. Primarul Soichiro Takashima s-a ocupat personal de reparaţii şi groapa a fost acoperită cu 6.500 de metri cubi de nisip şi ciment, în 48 de ore. La 15 noiembrie, primarul a făcut o ultimă inspecţie şi a fost şocat: şantierul era închis şi drumul era ca înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net