De la chef, la coadă să dea bani la stat

Ultima actualizare:

    Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii  s-au aşezat la coadă  să-şi plătească taxele (Fotografii: Florin Şuler)
Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au aşezat la coadă să-şi plătească taxele (Fotografii: Florin Şuler)

Au încheiat anul la cozi şi l-au început tot la "îngrămădeală". După ce au stat cu cărucioarele pline de merinde şi băutură pentru chefurile de sărbători pe la casele de marcat, românii s-au aşezat ieri la rând la ghişee ca să-şi plătească dările la stat.

"Nu lăsa pe mâine ce poţi face astăzi!", pare a fi principiul după care nea' Axente s-a ghidat ieri dimineaţă când s-a trezit şi s-a dus glonţ la Direcţia de Taxe Locale şi Impozite din sectorul 5.

Doar că dacă ar fi ştiut că va îngheţa de frig şi va sta nu mai puţin de patru ore la coadă s-ar fi gândit de două ori. Noi l-am găsit la ora 13.30 când cu paşi greoi ieşea din sediu. "Am zis să îmi iau şi eu de o grijă şi să scap de datorii, dar am pierdut o zi întreagă. Dimineaţă era puhoi de oameni aici. Eu m-am aşezat la ora 009.30 la coadă şi abia acum, după patru ore, am reuşit să pun mâna pe chitanţă. A mers greu, o oră nu le-au mers calculatoarele fetelor de la ghişee", ne-a spus bărbatul.

“Am stat 4 ore să-mi plătesc impozitul!”

simeon stalpnicul png

Nici la sectorul 4 n-a fost mai linişte, însă aici parcă lucrurile s-au mişcat mai rapid. "Numărul P576 este aşteptat la ghişeul 11", cam aşa a răsunat ieri în boxele din încăpere. La intrare, cei veniţi să-şi achite impozitele pe maşini, terenuri sau case erau întâmpinaţi de un aparat cu un sistem de dirijare electronic. La cei 55 de ani, tanti Maria nu prea le are cu tehnologia, dar un angajat îi sare repede în ajutor şi îi dă bonul cu care să se aşeze la rând.

"Am strâns bănuţii şi am venit să achit impozitul pe casă. Mai economisesc câţiva lei, că-mi face reducere 10%. Am de plătit 120 de lei", ne-a spus femeia în timp ce aştepta să-şi audă numărul de pe bon în boxe.

În sectorul 2 au fost încasări record la birourile de taxe şi impozite locale ale primăriei. La şase zile de la intrarea în noul an, circa 2400 de persoane şi-au plătit deja dările pentru anul în curs, în valoare de 475.619 lei. Toţi au beneficiat de reducerea de 10%, care este încă valabilă pentru toţi cei care vor plăti până la data de 31 martie 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net