Cozi la pașapoarte. Bucureștenii, transportați cu autocarul să-și depună actele

Ultima actualizare:

N-au reușit să rezolve situația cozilor infernale de la Serviciul Pașapoarte, dar au găsit o soluție de moment. Reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte (DGP) au pus la dispoziția bucureștenilor un autocar, cu ajutorul căruia cei care vor pașaport sunt tranportați la un punct de lucru unde nu e aglomerație.

Șoseaua Pipera nr. 49. Aici funcționează principalul punct de lucru al Serviciului Pașapoarte București, aflat în subordinea Prefecturii. Într-o zi normală, aici sunt procesate circa 600 de cereri. În ultimele două luni, aglomerația a depășit orice imaginație, provocând reacții dure din partea petenților. În același timp, însă, celelalte sedii ale Serviciului Pașapoarte, unde se pot depune actele în vederea obținerii documentelor de călătorie, sunt goale. Reprezentanții MAI le-au cerut oamenilor să frecventeze și sediile din Piața Amzei nr. 13, str. Ion Țuculescu nr. 42, str. Străduinței nr. 1 și Șos. Virtuții nr. 1-3.

În această dimineață, conducerea DGP a trimis un autocar la sediul din Pipera pentru a-i prelua pe cei care stau la coadă și pentru a-i transporta la sediul din Piața Amzei. Aici au fost create condiții pentru tipărirea inclusiv a pașapoartelor simple temporare. Până acum, la acest sediu se puteau obține doar pașapoarte electronice și așa se poate explica de ce oamenii l-au ocolit.

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, luni va fi inaugurat  un alt sediu al Serviciului Pașapoarte, în cadrul complexului comercial Plaza România. Acesta va prelua activitatea a trei puncte de lucru. Cozile imense de la Pașapoarte i-au determinat pe oficialii MAI să se gândească la soluții complementare. Ministrul Afecerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că a iniţiat un proiect de modificare a legii pentru prelungirea valabilităţii paşaportului de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net