Copilele, la bară, părinţii, foc şi pară! Ce s-a întâmplat la primul concurs de dans sportiv la bară

Ultima actualizare:

    Fetiţele au avut evoluţii spectaculoase la barăFoto: David Muntean
Fetiţele au avut evoluţii spectaculoase la barăFoto: David Muntean

Scandal în urma primului concurs de dans sportiv la bară în România! Pentru că au participat şi opt fetiţe, organizaţia Alianţa Părinţilor din România a considerat competiţia drept „un pas spre prostituţia infantilă”. Sportiva Nadia Buduruşi a replicat: „Dacă priveşte cineva un copil care face gimnastică şi se gândeşte la ceva sexual, acea persoană e bolnavă”.

„Miss pole dance România”, prima competiţie de dans sportiv la bară din ţara noastră, a stârnit deja controverse. Peste 100 de organizaţii non-guvernamentale au semnat petiţia prin care solicită interzicerea „cosmetizării dansului la bară pentru fetiţe sub denumirea de sport”, catalogându-l o invitaţie pentru pedofili.

La concursul derulat sâmbătă au participat 22 de persoane, printre care şi opt fetiţe cu vârste între 6 şi 12 ani. Competiţia a avut loc la Palatul Naţional al Copiilor şi a fost organizată de Nadia Buduruşi şi Sport Academy, Asociaţia Şcoala de Circ Buduruşi şi Pole Passion din Marea Britanie.

Nadia Buduruşi a încântat milioane de telespectatori
Nadia Buduruşi a încântat milioane de telespectatori

“Expunerea fetiţelor reprezintă un risc uriaş”

Alianţa Părinţilor din România a sărit ca arsă, considerând că acest spectacol este “o pervertire a actului educaţional”. Reprezentanţii asociaţiei au formulat o scrisoare deschisă, cu titlul „Dansul la bară pentru fetiţele de 6 - 12 ani, un pas spre prostituţia infantilă”. În scrisoare, cei de la asociaţie se revoltă: „Organizatorii au declarat că doresc să «elimine stereotipurile faţă de acest sport» care îşi are originea în dansul din barurile de striptease, având o evidentă conotaţie sexuală. Nu înţelegem însă cum se va proceda când copiii vor urca pe scenă şi vor dansa în ţinute sumare, urmând a fi filmaţi şi aplaudaţi de către adulţi”. La rândul ei, Claude Knights, directorul Fundaţiei Kidscape, a luat foc: „Fetiţele vor copia, în inocenţa lor, mişcările obscene pe care le învaţă, nefiind conştiente de mesajul sexual pe care acestea îl trimit. Expunerea copiilor implică un risc uriaş”.

"Priza se face pe propria piele"

Nadia Buduruşi, sportivă cunoscută de la emisiunea “Românii au talent”, difuzată de Pro TV, şi totodată unul dintre organizatori, a ripostat. „Lumea nu a înţeles că dacă noi purtăm salopete nu putem sta pe bară, alunecăm. Priza se face cu propria piele. Şi gimnastica are tot bustieră şi chilot. Nu am venit mai dezbrăcaţi decât în celelalte sporturi”, a spus frumoasa sportivă pentru adevarul.ro. “Am absolut toate documentele legale şi aprobare de la ambii părinţi că sunt de acord ca micuţii să practice acest sport. Dacă priveşte cineva un copil care face un element de gimnastică şi se gândeşte la ceva sexual, pentru mine acea persoană este bolnavă, chiar şi cei care acuză. Chiar îmi e ruşine că au rămas aşa de încuiaţi”, a adăugat Nadia Buduruşi.

Dansul la bară, în finala “Românii au talent”

Copilele au smuls ropote de aplauze
Copilele au smuls ropote de aplauze

Corp perfect, senzualitate, zâmbet misterios şi un dans la bară spectaculos. Cu asta ne-a cucerit Nadia Buduruşi (34 de ani) sezonul trecut, la “Românii au talent” (PRO TV). Atleta, care este singurul instructor de pole dance şi pole fitness acreditat internaţional din România, a ajuns până în finală şi a pierdut la mustaţă premiul de 120.000 de euro. Nadia are şi o poveste de viaţă extraordinară: de-a lungul timpului “a adunat” două operaţii pe cord deschis, una la coloană, una la genunchi, plus trei coaste rupte. Împreună cu părinţii şi cu fratele ei, Nadia a deschis prima şcoală de circ din România.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net