Click! vă spune povestea lui Matei, puştiul fotografiat la metrou în timp ce citea

Ultima actualizare:

    Fotografia care  a devenit virală  pe Internet
Fotografia care a devenit virală pe Internet

O fotografie Click! face înconjurul lumii. Nu e vorba de vreo vedetă surprinsă în ipostaze ieşite din comun, ci de un băieţel de 10 anişori care nu face altceva decât să răsfoiască o cărticică de poveşti.

Reporterul Click! l-a întâlnit pe Matei la staţia de metrou Republica din Bucureşti, în timp ce puştiul aştepta trenul care îl duce la şcoală. Ca să-şi omoare timpul, băieţelul scormoneşte prin ghiozdan, nu după telefon sau tabletă, cu ne-am fi aşteptat, ci după „Charlie şi fabrica de ciocolată” – o cărticică de poveşti din care soarbe pagină după pagină.


    Matei are  camera plină  cu cărţi
Matei are camera plină cu cărţi

Imaginea puştiului citind cu capul sprijinit în palmă şi cu zâmbetul larg pe faţă a fost postată pe pagina de Facebook a reporterului Click!, de unde a fost preluată de zeci de mii de persoane. Aşa s-a trezit Matei, peste noapte, o mică vedetă. Reporterul Click! a stat de vorbă cu puştiul, dar şi cu mămica acestuia.

Aşa am aflat că micuţul este  pasionat de lectură şi nu trece o zi fără să deschidă o carte. „Îmi plac poveştile cu eroi, cu aventuri, dar mai citesc şi despre animale. Îmi plac şi enciclopediile. În fiecare seară citesc măcar câteva pagini şi mi se întâmplă uneori să adorm cu cartea sub pernă”, ne-a mărturisit Matei Corjos. Fotografia a devenit virală pe net, imaginea unui copil care citeşte de plăcere fiind privită mai degrabă ca o raritate, decât ca normalitate.


    Marilena Corjos este  mândră de fiul ei
Marilena Corjos este mândră de fiul ei

„Credeam că nimeni nu mai citeşte cărţi în ziua de azi. Acest copil mi-a făcut ziua mai frumoasă. Mă bucur să văd că există astfel de copii. Felicitări!”. Sau: „Sper să nu fie marginalizat de ceilalţi copii. Să nu fie un ciudat care citeşte cărţi printre atâţia alţii care umblă doar cu smartphone şi tabletă. Ţine-o tot aşa, Matei!” - sunt doar câteva dintre reacţiile la postarea reporterului Click!.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net