Ciorile lasă «noroace» noaptea, porumbeii ziua

Ultima actualizare:
Porumbeii fac dezastru  în timpul zilei, ciorile le iau locul pe timp de noapte
Porumbeii fac dezastru în timpul zilei, ciorile le iau locul pe timp de noapte

Parcul Cişmigiu e asediat de ciori şi porumbei. Autorităţile Capitalei, care le-au declarat război, au pierdut până acum toate bătăliile cu înaripatele. Locurile de joacă pentru copii şi băncile sunt pline de găinaţ, iar angajaţii Administraţiei Parcurilor (ALPAB) nu mai fac faţă avalanşei de „noroace”.

Dacă ar fi fost teren agricol, Parcul Cişmigiu ar fi putut deveni cea mai roditoare parcelă din sudul României. Excrementele pe care le lasă păsările aici ar spori orice recoltă de ardei sau roşii. Numai că în cea mai veche grădină publică din Bucureşti, găinaţul nu face decât rău plantelor şi bucureştenilor care vin să se relaxeze aici. De vină sunt „hoardele” de ciori care invadează parcul pe timp de noapte şi grupurile „nevinovate” de porumbei de oraş, care le iau locul în timpul zilei.

„Explicaţia stă în condiţiile prielnice pe care le au aici: copaci înalţi, lipsa prădătorilor şi locurile de dormit pe care le-au format în parc. Ciorile vin în număr mare pe timp de noapte, iar în timpul zilei părăsesc roost-urile (locuri de dormit – n.red) şi migrează spre locul de hrană din sud-estul oraşului, groapa de gunoi. Se poate vorbi chiar de o migraţie, de la locul de hrănire către locul de cuibărit”, ne spune Ovidiu Bufnilă, responsabil comunicare al Societăţii Ornitologice Române.

Mirosul în parc e insuportabil

Nici pe bănci nu se mai poate sta din cauza excrementelor
Nici pe bănci nu se mai poate sta din cauza excrementelor


    Nici pe bănci nu se mai poate sta din cauza excrementelor
Nici pe bănci nu se mai poate sta din cauza excrementelor

Reprezentanţii Administraţiei Parcurilor spun că au încercat toate trucurile posibile pentru a îndepărta invadatorii, inclusiv aparate cu ultrasunete şi dispozitive ce scot sunete similare celor emise de prădătorii naturali ai ciorilor: ulii porumbari, şoimii călători şi dunăreni, acvilele şi bufniţele. Nici o metodă, nici cealaltă nu a dat roade. 

Click! spune

„Pentru curăţarea  şi îndepărtarea mizeriei produse de ciori şi porumbei se utilizează cisterne şi aparate de spălat cu jet de apă sub presiune, ultima spălare fiind efectuată luni, 31 august”, ne spun reprezentanţii ALPAB. Totodată, aceştia au cerut ajutorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Bucureşti şi Poliţiei Române pentru combaterea acestor păsări, însă legislaţia actuală nu permite vânarea lor în zonele urbane. Curios e că duşmanii naturali ai ciorilor sunt vânaţi sistematic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net