Cinematograful Favorit, sediu pentru teatrele „cu bulină”

Ultima actualizare:

    Așa va arăta Cinematograful Favorit dacă proiectul va fi aprobat de consiliul local
Așa va arăta Cinematograful Favorit dacă proiectul va fi aprobat de consiliul local

Cinematograful Favorit din sectorul 6 al Capitalei, lăsat în paragină în ultimii 25 de ani, ar putea găzdui mai multe teatre din București, dacă autoritățile locale se vor ține de cuvânt și vor moderniza clădirea. În prezent, mai multe instituții de cultură din Capitală își desfășoară activitatea în alte imobile din cauză că sediile lor sunt încadrate în clasa I de risc seismic.

Primăria sectorului 6 a alocat primii bani pentru începerea lucrărilor de modernizare a Cinematografului Favorit. Aproape 8 milioane de lei au fost prevăzuți în bugetul de anul acesta, însă pentru finalizarea proiectului de conversie a fostului cinematograf în centru cultural multifuncțional edilii au nevoie de 8 milioane de euro. Primăria vrea ca să amenajeze aici o sală de spectacole care se poate transforma în teatru sau cinema, o bibliotecă, două spaţii multifuncţionale de conferinţe şi o cafenea. După finalizarea lucrărilor, care ar dura circa trei ani, noua clădire va fi centrul evenimentelor culturale din sectorul 6, dar și sediul mai multor teatre (Teatrul Nottara, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Foarte Mic).

Interiorul Cinematografului Favorit
Interiorul Cinematografului Favorit

Bani de la Municipalitate pentru Cinema Giulești

Cinematograful Favorit nu e singurul pe care autoritățile locale din sector vor să-l modernizeze. Pe listă figurează și Cinematograful Giulești, trecut la pachet cu primul în administrarea primăriei de sector. După reabilitare, actualul cinematograf ar urma să devină parte integrantă a Centrului Cultural Multifuncțional din sectorul 6. Vestea proastă e că edilii s-au uitat lung în bugetul primăriei și au constatat că nu au bani și pentru acest proiect. Astfel, primăria a cerut sprijin financiar Municipalității pentru modernizarea în parteneriat a cinematografului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net