Cinci locuri drăguțe în care poți mânca dacă ești corporatist în Pipera

Ultima actualizare:

    Bucătarii îi răsfață pe corpoiratiști la prânz. Foto: eat-etc.ro
Bucătarii îi răsfață pe corpoiratiști la prânz. Foto: eat-etc.ro

Zi de zi, la ora 12.30, clădirile de birouri de pe platforma Pipera încep să se golească de angajați. De obicei, la această oră, corporatiștii ies din birouri, ca furnicuțele din mușuroaie, pentru a lua masa de prânz. E un ritual nelipsit în zilele de lucru, care durează 60 de minute. Iată cinci locuri de vis în care angajații din corporații mănâncă la prânz!

Să fii corporatist în Pipera e, deopotrivă, o binecuvântare și un blestem. Dacă ești corporatist știi prea bine cât de invidiat ești pentru salariul „exagerat” de mare pe care îl câștigi, dar și pentru condițiile excelente de muncă pe care ți le oferă angajatorul. Ceea ce nu știu cei care nu lucrează în corporații e că activitatea ta e recompensată după performanța pe care o ai la locul de muncă. În ciuda salariilor pentru care sunt invidiați, cei peste 20.000 de tineri care muncesc acum în zona Aurel Vlaicu-Pipera continuă să fie privați de cele mai elementare servicii publice: străzi cu trafic auto fluent, locuri pentru parcarea mașinilor și mijloace de transport public până la serviciu. Așa că, cel puțin mâncarea de prânz să fie o binecuvântare. Iată unde și ce mănâncă tinerii care muncesc pe platform Pipera!

PAGAIA. Deși numele te poate duce cu gândul la un restaurant cu specific pescăresc, Pagaia nu e doar despre pește. Cel mai nou restaurant-autoservire din zona Pipera a lansat un concept nou de servire a mesei. Mâncarea e gătită în fața clienților, în interiorul unor „insule” de gătit. Corporatiștii pot vedea pe viu cum se prepară fripurile, burgerii, pastele și salatele. La intrare, primești un card din plastic pe care îl treci în dreptul unui cititor de carduri după ridicarea comenzii. Pe card va fi trecut prețul mâncării comandate, iar plata se face la casierie înainte de a părăsi localul.


    La Pagaia, bucătarii gătesc în fața ta. Foto: Facebook/Pagaia
La Pagaia, bucătarii gătesc în fața ta. Foto: Facebook/Pagaia

Pagaia le oferă zilnic corporatiștilor preparate culinare variate, precum și posibilitatea de a-și crea singuri meniul. Spre exemplu, la standul de salate îți poți pune imaginația la lucru pentru a-ți crea o farfurie după bunul plac. Cei care mănâncă aici comandă, cu precădere, burgeri (15-20 lei), supe și ciorbe (7 lei), fripturi (10-15 lei/100 g), însoțite de salate.

DINNER FOOD Upground. Face parte dintr-o rețea de 11 restaurante, iar sediul din Pipera e situat pe Șos. Fabrica de Glucoză nr. 9B, în clădirea Upground. Oferă corporatiștilor o varietate de meniuri la prețul de 17 lei, iar preparatele fac parte din obiceiul culinar al oricărui român: pui, ceafă de porc sau cânați cu cartofi prăjiți, cârnați cu varză, ciolan cu fasole, sarmale cu mămăligă, pește cu orez. Nu lipsesc ciorbele (6-9 lei), șaorma (12-19 lei) sau deserturile (4 lei). Prețurile sunt decente, iar corporatiștii apreciază preparatele cu specific autohton. Cei care conduc Dinner Food spun că toate mâncărurile lor sunt preparate „in house” de bucătarii lor, iar ingredientele folosite provin în proporție de 95% de pe piața internă.


    Dinner Food e prezent și în mall-urile din capitală. Foto: Facebook/Dinner Food
Dinner Food e prezent și în mall-urile din capitală. Foto: Facebook/Dinner Food

Q’S INN. E unul dintre cele mai frecventate locuri pentru prânz. Când s-a deschis, pe Șos. Fabrica de Glucoză, a spulberat orice concurență cu prețul mâncării. Cu timpul, prețurile au crescut și porțiile s-au micșorat. O parte din clienții vechi au migrat spre noile restaurante deschise, însă Q’s Inn rămâne azi printre cele mai apreciate restaurante de pe platforma Pipera. I-a cucerit pe corporatiști cu meniurile (ciorbă+fel principal) la 10 lei. La fel cum se întâmplă cu toate afacerile care merg bine, prețul meniurilor a fost ridicat la 13,5 lei, fără explicații. Veniturile înregistrate le-au permis administratorilor restaurantului să deschidă patru cantine în Capitală.


    Q's Inn a ajuns în Pipera în anul 2012. Foto: Facebook/Q's Inn
Q's Inn a ajuns în Pipera în anul 2012. Foto: Facebook/Q's Inn

Cu toate acestea, povestea Q’s Inn începe în 2007 la Constanța, cu inaugurarea primului local de tip take away. Corporatiștii știu că dacă vrei să mănânci ca la mama acasă, Q’s Inn e, poate, cea mai bună alegere.

EAT ETC. E unul dintre cei mai vechi furnizori de mâncare pentru mic dejun și prânz din zona de birouri Pipera. În timp și-a construit o rețea de clienți fideli, cărora le solicită în permanență părerea despre serviciile furnizate. Meniurile la 10 lei (doar fel principal) și oferta zilei (ciorbă și fel principal) sunt printre cele mai căutate de corporatiști. Însă nu sunt evitate nici specialitățile bucătarului și preparatele vegetariene. Foartea apreciate sunt deserturile, pe care corporatiștii nu concept să le rateze. Pe lângă restaurantul din cadrul Connect Business Park, EAT ETC mai gătește și în clădirea de birouri Hermes, din imediata apropiere a stației de metrou Pipera.


    EAT ETC oferă mâncare în fiecare zi din cursul săptămânii, între orele 11.00-17.00. Foto: eat-etc.ro
EAT ETC oferă mâncare în fiecare zi din cursul săptămânii, între orele 11.00-17.00. Foto: eat-etc.ro

PRANZO. Îi spune și numele, restaurantul ăsta a fost creat special pentru prânz. Și, odată ce afacerea a pornit, ea s-a extins în mai multe zone din București. Pranzo face parte din rețeaua de restaurante-cantină EssGroup. Pe lângă restaurantele din Bd. Dimitrie Pomperiu nr. 6 (Novo Park) și din Șos. Fabrica de Glucoză nr. 5, grupul hrănește bucureșteni, corporatiști sau nu, în alte șase locuri. Meniul zilei e diferit în toate cele opt restaurante din Capitală, iar pe lângă preparatele comune (supă de legume, șnițel cu cartofi și piept de pui la grătar), Pranzo vine cu imaginație la Oferta zilei și cu specialitatea bucătarului (20 de lei porția).


    Pranzo e localizat pe Șos. Fabrica de Glocoză nr. 5. Foto: essgroup.ro
Pranzo e localizat pe Șos. Fabrica de Glocoză nr. 5. Foto: essgroup.ro

Prețurile sunt decente și fiecare corporatist își permite să mănânce, dacă nu zilnic, atunci o dată la două zile. Oricum, un corporatist cheltuiește lunar circa 500-600 de lei pentru masa de prânz luată la cantină. Ca și în cazul celorlalte restaurante amintite, Pranzo oferă posibilitatea clienților de a-și lua mâncarea la pachet.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net