Campanie de donare de sânge, în weekend, în Capitală

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spitalele au din nou nevoie de sânge uman, motiv pentru care bucureștenii sunt chemați să ofee un strop de ajutor celor aflați în nevoie. Campania, derulată de Asociația React, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală, are loc în perioada 19-21 mai în fața centrului comercial Sun Plaza, din Sectorul 4.

De mâine și până duminică, între orele 9.00 și 13.00, bucureștenii sunt așteptați să vină în ajutorul pacienților din spitalele din Capitală. Ei au nevoie de sânge pentru a supraviețui. Un centru mobil de coelctat sânge și două cabinete medicale, amenajate în policlinica Regina Maria din mall, sunt pregătite pentru cei care vor să facă o faptă bună. Anul trecut, în cadrul aceleiași campanii („Dăruiește timp, donează sânge!”), 300 de pacienți au primit transfuzii de sânge de la cei care au donat.

Pentru a putea dona sânge trebuie să mâncați bine și să beți cel puțin 500 ml de apă. Pe lângă asta, mai trebuie să îndepliniți următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani; greutatea corporală cuprinsă între 50 și 100 kg (pentru femei) și 60 și 110 kg (pentru bărbați); să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele trei luni; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau la menstruație; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore înainte de donare; să nu fi suferit de hepatită (de orice tip); TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie (peste minus 6 dioptrii), HIV/SIDA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net