Birocraţia a blocat modernizarea unui spital de ortopedie din Capitală

Ultima actualizare:

    În spital s-au investit  140 de milioane de lei  între 2013 şi 2015.  Pentru finalizarea  lucrărilor mai era nevoie  de 22,3 milioane de lei
În spital s-au investit 140 de milioane de lei între 2013 şi 2015. Pentru finalizarea lucrărilor mai era nevoie de 22,3 milioane de lei

Situaţie îngrozitoare în Bucureşti. Primăria Capitalei a pierdut o finanţare nerambursabilă de peste 22 de milioane de lei, bani pe care ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru modernizarea Spitalului de Ortopedie „Foişor”.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării, Municipalitatea trebuie să termine lucrările până la sfârşitul lunii iunie, în acest an. Fiindcă nu s-a încadrat în timp, edilii au fost nevoiţi să restituie banii alocaţi de minister pentru lucrările deja executate. Specialiştii Municipalităţii spun că s-a ajuns în această situaţie deoarece firmele înscrise la licitaţie nu au respectat caietul de sarcini, iar procedurile nu au putut fi repetate la timp. Mai mult, proiectul nu poate fi continuat, căci de la realizarea documentaţiei tehnice au trecut cinci ani. Echipamentele solicitate în proiect erau de ultimă generaţie în 2011, însă azi, acestea sunt complet depăşite de noile tehnologii din domeniul medical.

Municipalitatea va fi nevoită să refacă documentaţia şi să identifice noi surse de finanţare pentru modernizarea spitalului. Administraţia Spitalelor, instituţia care s-a ocupat de derularea acestui proiect, a cheltuit până acum 476.000 de lei. Din aceşti bani, ministerul a decontat 331.852 de lei, bani pe care instituţia trebuie să-i restituie. Nu este pentru prima dată când Municipalitatea pierde bani nerambursabili. La sfârşitul anului trecut, Primăria Generală nu a mai accesat fonduri europene de 126 de milioane de lei, necesare finanţării unor lucrări de infrastructură, fiindcă nu a putut respecta termenul-limită alocat pentru cheltuirea lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net