Biletul RATB, mai scump cu 1,2 lei

Ultima actualizare:

În locul călătoriei unice de 1,3 lei, directorul RATB, Adrian Câmpurean, a declarat că doreşte introducerea unei cartele valabile timp de o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei, cu 1,2 lei mai mult decât în prezent.

"Am putea înlocui tichetul de o călătorie care costă 1,3 lei cu un tichet valabil timp de o oră cu care poţi să călătoreşti cu orice tip de mijloc de transport în comun de suprafaţă. Asta ar însemna o scădere pe călătorie şi ar fi mai atractiv pentru călători şi ar reduce în felul acesta călătoria clandestină", a declarat şeful RATB.

Totodată, acesta doreşte să introducă  abonamente pe trei luni pentru studenţi şi elevi, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să meargă lunar la centrul de emitere a titlurilor de călătorie. Şi pentru pensionari există planuri. Regia ar urma să introducă nişte carduri personalizate de călătorie, cu numele şi fotografia titularului. Şi acestea ar urma să aibă o valabilitate pentru mai multe luni. În prezent, bătrânii circulă doar în baza talonului de pensie.

"Asta ne-ar permite să ştim exact câţi pensionari călătoresc cu mijloacele de transport în comun pentru că ei ar fi obligaţi să valideze cardul. În felul acesta subvenţia pe care o plăteşte Primăria pentru ei ar fi corectă, nu din burtă", a explicat Câmpurean. El a mai adăugat că previziunea bugetară pe care RATB a făcut-o pentru anul 2013 nu este bazată pe o modificare de plan tarifar, care să crească preţul biletelor, ci pe această schimbare, care ar creşte veniturile. Noul plan tarifar va intra în vigoare, abia după ce va avea votul Consiliul General al Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net