Aţi făcut autostradă care se opreşte-n coadă

Ultima actualizare:

    Intersecţie Fabrica de Glucoză-Petricani. La orele de vârf, sunt cozi dintr-un capăt în celălalt al străzii, pe ambele sensuriFoto: Florin Şuler
Intersecţie Fabrica de Glucoză-Petricani. La orele de vârf, sunt cozi dintr-un capăt în celălalt al străzii, pe ambele sensuriFoto: Florin Şuler

Vă vine să credeţi sau nu, dar, după zece ani de la începerea lucrărilor, muncitorii asfaltează ultimii trei kilometri ai Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Acum avem altă problemă! Străzile care vor asigura intrarea în Bucureşti nu au fost lărgite, sunt pline de gropi, iar, la orele de vârf, sunt complet blocate.

Ce ironie! După zece ani de lucrări şi de promisiuni, vom avea, în sfârşit, o autostradă „întreagă” între Bucureşti şi Ploieşti.Din păcate, mult-visata şi mult-aşteptata şosea de viteză se va „înfunda” chiar la intrarea în Capitală. Adică, la intersecţia Şoselei Petricani cu strada Fabrica de Glucoză din sectorul 2.

Şi asta, pentru că această zonă, care a devenit în ultimii 10 ani cel mai important centru de birouri din Capitală, nu a fost deloc modernizată.Mai precis, aici ar fi trebuit să fi fost deja amenajat un sens giratoriu, semnalizat corespunzător.De asemenea, strada Fabrica de Glucoză, care în prezent are câte o bandă pe sens, ar fi trebuit să fie lărgită, astfel încât să preia traficul de pe autostradă.


    Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Așa arată acum capătul dinspre  București al autostrăziiFoto: Florin Şuler
Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Așa arată acum capătul dinspre București al autostrăziiFoto: Florin Şuler

Dar, de abia la 22 iunie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a străzii, pe care, la orele de vârf, se formează cozi de maşini dintr-un capăt în altul.Conform contractului, lucrările presupun lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens şi reconfigurarea intersecţiei cu Bulevardul Barbu Văcărescu.


    Str. Fabrica  de Glucoză. În această aglomerație se va „vărsa” traficul de pe A3Foto: Florin Şuler
Str. Fabrica de Glucoză. În această aglomerație se va „vărsa” traficul de pe A3Foto: Florin Şuler

Durata de execuţie e de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că vom mai avea mult de aşteptat până să circulăm civilizat în această zonă.Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti au început în 2007. În urmă cu cinci ani, au fost daţi în folosinţă 55,5 km, iar, de atunci, nu a mai fost inaugurat nimic.


    Şoseaua Petricani. Trafic infernal, mai ales când este pusă bariera pentru a trece trenulFoto: Florin Şuler
Şoseaua Petricani. Trafic infernal, mai ales când este pusă bariera pentru a trece trenulFoto: Florin Şuler
image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net