«Arta» din Centrul Vechi a costat 7.000 €

Ultima actualizare:

    Plantele trebuie udate  în mod regulatFoto: Dorin Constanda
Plantele trebuie udate în mod regulatFoto: Dorin Constanda

Lianele care au fost amplasate la întrarea în Centrul Vechi pe post de aranjament artistic i-au costat pe bucureşteni aproape 7.000 de euro. Scopul acestor amenajări este transformarea oraşului în vederea câştigării titlului de „Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Un aranjament din crengi şi plante a apărut în centrul Capitalei, chiar lângă Pasajul Latin (vechiul Pasaj Lip­­scani). Click! vi l-a prezentat în ediţia de ieri. Oamenii care trec prin zonă se minunează şi se întreabă care este rostul acelor liane care seamănă cu o încurcătură de maţe. Răspunsul vine din partea Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti care, în cadrul proiectului „ACUM-Facem Bucureştiul vizibil”, a realizat acest aranjament. Potrivit Magdei Bucur, coordonator PR al centrului, citată de hotnews.ro, amplasamentul din crengi a costat 6.800 de euro. Proiectul poartă semnătura peisagistului francez de origine română Nicolas Triboi şi este intitulat „Conspiraţii Organice”. „Natura în oraş a devenit vitală, iar Bucureştiul se metamorfozează zi de zi. Dorim o natură mai sălbatică, nu cea făcută de panseluţe şi de rulouri de gazon, dorim o natură durabilă”, a declarat Nicolas Triboi, potrivit hotnews.ro.

Lucrările de amenajare vor fi gata la finalul acestei săptămâni. Plantele nu necesită o întreţinere specială (trebuie doar udate) şi vor rămâne în Piaţa Roma pe toată durata proiectului, adică până în 16 septembrie.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
image
actualitate.net
image
actualitate.net