Ar putea fi ultima oară când vezi un elefant stând în cap. Ce a decis primăria

Ultima actualizare:

    Acest elefant nu stă în cap de plăcere. Foto: Dorin Constanda
Acest elefant nu stă în cap de plăcere. Foto: Dorin Constanda

Animalele sălbatice și domestice nu vor mai putea fi folosite în nici un spectacol de circ pe raza municipiului București. Primăria generală consideră că tratamentul de care au parte viețuitoarele este traumatizant și inacceptabil. În paralel, municipalitatea vrea să înființeze Poliția animalelor, un departament nou în subordinea Poliției Locale, care va avea misiunea de a sesiza și sancționa abandonul animalelor.

Fotografii precum cea de mai sus vor deveni piese de colecție în București, oraș în care folosirea animalelor în spectacole de circ va fi complet interzisă. Dacă la sfârșitul lunii ianuarie consilierii generali au interzis folosirea animalelor în spectacolele Circului Globus, aflat în adminstrarea municipalității, de această dată interdicția vizează circurile ambulante și expozițiile. Animalele interzise în astfel de evenimente publice fac parte din subîncrengătura vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură.

Cei care nu respectă această prevedere vor fi sacționați cu amenzi cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei și obligați să părăsească Bucureștiul în cel mult 24 de ore. Hotărârea de Consiliu care vine cu modificări drastice în gestionarea animalelor în spectacole de circ sau expoziții se află azi pe masa consilierilor generali în vederea aprobării.

Unul din motivele pentru care s-a recurs la această măsură este că circurile, în special cele ambulante, „nu asigură sub nici o formă necesitățile de mișcare, de manifestare a comportamentului natural și de interacțiune în cazul animalelor sociale. Dresajul în cazul animalelor se bazeză pe metode coercitive, care produc multă suferință fizică și psihică și care determină adeseori un comportament agresiv și periculos”.

Circurile ambulante vor ocoli Bucureștiul din cauza acestor noi prevederi
Circurile ambulante vor ocoli Bucureștiul din cauza acestor noi prevederi

Însă, totul a fost declanșat în urma tragediei care a lovit Circul Globus în luna decembrie a anului trecut. Atunci, 11 animale sălbatice au pierit într-un incendiu izbucnit într-un adăpost improvizat al circului.

Poliția animalelor va sancționa abandonul

O nouă structură, subordonată Poliției Locale, va avea ca scop combaterea și sancționarea abandonului de animale cu stăpân. Municipalitatea își propune să descurajeze această practică dăunătoare, care a dus de-a lungul anilor la înmulțirea necontrolată a patrupedelor. Poliția animalelor va avea sarcina de a penaliza cu amenzi acest comportament, dar și de a găsi și returna patrupedele pierdute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net