EXCLUSIV FOTO Procurorii au luat câinele mort după ce au citit în Click!

Ultima actualizare:
Familia Anghel, la  căpătâiul băieţelului lor
Familia Anghel, la căpătâiul băieţelului lor

Ce s-ar face anchetatorii fără presă? Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost găsite de ziarişti. Reporterii Click! au găsit apoi un câine mort la doar câţiva metri de locul unde a fost sfâşiat Ionuţ. Ieri, martorul principal a declarat că a fost ignorat de poliţişti timp de o săptămână.

Neglijenţă, nepăsare sau rea voinţă. Doar aşa putem cataloga faptul că poliţiştii şi criminaliştii, implicaţi în cazul morţii lui Ionuţ, au ratat probe importante pentru rezolvarea dosarului. Click! prezintă cele trei mari greşeli făcute de anchetatori în acest caz dramatic.

1. Camere

Mai întâi nu s-au gândit să solicite imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei. Pe ele se aflau ultimele minute din viaţa micuţului, dar şi martorul cheie, care l-a găsit pe fratele lui Ionuţ, Andrei.

Ultimele imagini cu Ionuţ în viaţă

simeon stalpnicul png

Anchetatorii au aflat despre existenţa lor abia după ce au fost publicate în presă. De-abia după apariţia acestora, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

Întrebat dacă procurorul de caz nu putea să verifice sau să se intereseze despre înregistrări, înainte ca ele să fie publicate, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a spus că el nu poate să anticipeze sau să dispună ce trebuie să facă un procuror într-o anchetă.

"Dacă într-un final se va stabili că, într-un anumit moment, nu a acţionat corect, Inspecţia Judiciară va stabili acest lucru, dar, în timp real, este chiar nelegal ca procurorul general să impună unui procuror ce să facă, cum să facă, când să facă", a adăugat Tiberiu Niţu.

2. Descoperire

Procurorii nu au fost în stare nici să găsească câinele, care zăcea mort pe malul lacului. Şi nu oriunde, ci la mai puţin de 100 m de locul în care copilul a murit mâncat de câini.

Câinele mort, găsit duminică de reporterii Click!

simeon stalpnicul png

Reporterii Click! au aflat de existenţa lui de la un pescar şi, după ce au cercetat, din nou, zona în care s-a produs tragedia, au dat cu ochii de cadavru. Intrase deja în stare de putrefacţie, iar mirosul era greu de suportat. Veterinarii ajunşi la faţa locului au estimat că animalul îşi pierduse viaţa de aproximativ trei săptămâni, cam tot în aceeaşi perioadă când a fost sfâşiat şi Ionuţ. O echipă de poliţişti de la Secţia 7, împreună cu criminalişti, au sosit , ieri, să ridice cadavrul suspect.

Asta după ce ziarul nostru a publicat fotografii, în exclusivitate, cu animalul care zăcea lângă apa, care s-a restras în ultimele zile. Probabil că dacă noi nu am fi găsit cadavrul, proba nu ar fi ajuns la dosar. Câinele a fost ridicat şi dus la Facultatea de Medicină Veterinară pentru necropsie. Legiştii caută acum dovezi în burta câinelui: textile sau resturi umane.

Dacă a fost sau nu implicat în uciderea băieţelului, vom afla peste 4, 5 zile, atunci când va fi dat publicităţii rezultatul analizelor.

Deşi, veterinarii au anunţat că din datele preliminarii câinele nu este de luptă, ci unul maidanez, medicul Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten susţine în continuare că leşul este al unui pitbull. "Are fălcile proeminente, este masiv. Eu zic că este un câine de luptă", ne-a declarat pentru a doua oară Bărbuceanu. Maidanez sau nu, anchetatorii tot ar fi trebuit să dea de el şi să cheme specialiştii ca să-i examineze producerea morţii. Se afla la mai puţin de 100 m de locul în care a fost sfăşiat de câini Ionuţ. Deci era o probă importantă!

3. Martor

Octavian Sandu, martorul-cheie

Au trebuit să treacă trei săptămâni  de la moartea lui Ionuţ pentru ca martorul-cheie în acest caz să dea declaraţii în faţa procurorilor. Octavian Sandu, cel care l-a găsit pe Andrei, rătăcind pe străzile din apropierea Parcului Tei, susţine că a vrut să-i ajute pe anchetatori, însă autorităţile l-au ignorant  complet.

Octavian Sandu a fost audiat, ieri, la Parchetul instanţei supreme, la o săptămână după ce i-ar fi anunţat pe poliţiştii de la Secţia 7 din Capitală, unde a fost pentru a-i face fiicei sale buletin, că el este "martorul-cheie dispărut".

După ce oamenii legii i-ar fi spus că acestea sunt doar "poveşti pentru televiziune", bărbatul, care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei, a fost citat în cele din urmă sâmbătă.

Aşa că ieri a avut ocazia să le povestească  procurorilor unde l-a găsit pe Andrei, fratele mai mare al băiatului ucis de câini. Bărbatul, care are o firmă în zona în care l-a descoperit  pe copil, la aproape un kilometru de parc, a spus că acesta era foarte speriat şi plângea.

"L-am găsit pe Andrei pe stradă.  Nu mi-a spus nimic, era în stare de şoc şi zicea că vrea la buni", a spus Octavian Sandu, adăugând că l-a dus pe băiat în parc, la bunica lui, şi a aflat abia atunci că mai este un copil care s-a pierdut. El a mai spus că a luat numărul de telefon al agentului de pază şi apoi a plecat în căutarea lui Ionuţ, în zona în care fusese Andrei, însă nu l-a găsit. L-a sunat apoi pe paznic, iar acesta a anunţat poliţia.

Filmul dramei care a zguduit România

Familia Anghel, la  căpătâiul băieţelului lor


    Familia Anghel, la  căpătâiul băieţelului lor
Familia Anghel, la căpătâiul băieţelului lor

Ionuţ Anghel (4 ani) a avut parte de o moarte cumplită. El a fost sfâşiat de o haită de maidanezi pe un teren din apropierea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei. Tragedia s-a petrecut la 2 septembrie, când micuţul şi fratele său mai mare, Andrei, au mers alături de bunică să se joace în parc.

Ei s-au pierdut de bunică şi au fost atacaţi de câini. Băiatul cel mare a scăpat doar cu o zgârietură şi a reuşit să fugă, în timp ce Ionuţ a sfârşit în colţii fiarelor.

În urma tragediei, la 10 septembrie, parlamentarii au votat legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân, care prevede ca maidanezii să fie adunaţi şi duşi în adăposturi, iar dacă în 14 zile nu sunt revedincaţi sau adoptaţi vor fi eutanasiaţi.

La scurt timp însă legea a fost contestată la Curtea Constituţională şi până la soluţionare primarii nu pot eutanasia câinii maidanezi nerevendicaţi. Judecătorii CCR vor lua în discuţie actul abia miercuri, 25 septembrie.

Primele informaţii despre câinele găsit mort în Parcul Tei: nu e maidanez

Declaraţie şoc în cazul morţii lui Ionuţ, copilul care a murit sfâşiat de câini: «Acolo erau trei câini de talie mare»

FOTO Terenul unde a murit copilul sfâşiat de câini a fost curăţat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net