Alertă în spitale. Bacterie periculoasă descoperită în soluţia dezinfectantă

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

O bacterie periculoasă a fost descoperită de medici chiar în soluţiile dezinfectante. Doi pacienţi, printre care şi un bebeluş, au fost infectaţi. Soluţia cu bacteria periculoasă a fost descoperită în spitalul Elias, informează romaniatv.net.

Medicii de la spitalul Elias din Bucureşti au descoperit că soluţiile dezinfectante sunt contaminate cu un germen patogen extrem de periculos. Suspiciunea de infecţie cu bacteria Serratia a fost identificată la 30 iulie, la un copil născut prematur şi la un bolnav de cancer, ambii având imunitate scăzută.

Soluţia dezinfectantă era folosită de personalul medical, inclusiv de cel din sălile de operaţie - chirurgi, asistente de sală, medici anestezişti, aceştia trebuind, conform indicaţiilor de folosire a săpunului, să îl aplice de două ori pe mâini, înainte să îşi pună mănuşile din latex.

Imediat după apariţia suspiciunii, au fost recoltate probe din toate flacoanele aflate în uz, precum şi din unele care erau sigilate. Acestea au fost trimise la Institutul Cantacuzino şi s-a confirmat existenţa aceloraşi tulpini în toate probele.

Produsul a fost retras imediat. Mai mult, în urma sesizărilor, în 29 septembrie, Ministerul Sănătăţii a transmis o notă către toate spitalele din ţară prin care a cerut retragerea din uz a săpunului Maxil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net