Alarmant! Populația României scade cu peste 200 de persoane pe zi

Ultima actualizare:

    La eveniment, alături de copii, au participat unii dintre cei mai renumiți medici specialiști în fertilitate - dr. Konstantinos Pantos și dr. Andreas Vythoulkas
La eveniment, alături de copii, au participat unii dintre cei mai renumiți medici specialiști în fertilitate - dr. Konstantinos Pantos și dr. Andreas Vythoulkas

Suntem tot mai puțini! România se află printre statele membre UE care au înregistrat cea mai mare scădere a populației în 2015, conform datelor publicate de Eurostas. Fenomenul s-a accentuat în 2016, cân populația a scăzut, în medie, cu 247 de persoane pe zi, arată Institutul Național de Statistică. Asta pe de-o parte din cauza mortalității crescute, pe de alta a numărului foarte mic de nașteri. Tocmai de aceea, ieri, la București s-a celebrat pentru prima dată „Ziua Internațională a Fertilității”.

Țara în care un cuplu din cinci riscă să ajungă la bătrânețe fără să aibă urmași a sărbătorit ieri copiii. Asociația Pentru Reproducere Umană din România, în parteneriat cu Primaria Capitalei, a organizat, în premieră în țara noastră, “O zi pentru viață – Ziua Fertilității”. Evenimentul a avut loc în Parcul Herăstrău din București și au participat sute de copii și părinți, dar și medicii care au făcut posibilă venirea lor pe lume. „Ne-am propus să sărbătorim copiii, să ne bucurăm împreună cu ei și părinții lor, dar și să marcăm o zi a conștientizării problemelor de fertilitate pe care le întâmpină unele cupluri, în prezent, din ce în ce mai multe. Vestea bună este că 95% dintre problemele de fertilitate au rezolvare. Cu o condiție: consultarea unui medic specialist în infertilitate”, ne-a explicat dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, directorul Asociației pentru Reproducere Umană din România, unul dintre organizatorii evenimentului.


    Gașca Zurli a animat atmosfera ieri, în Herăstrău
Gașca Zurli a animat atmosfera ieri, în Herăstrău

Bucureștiul este pentru prima dată gazda acestei manifestări care, în ultimii ani, s-a organizat la Atena -  orașul cunoscut la nivel european drept “capitala fertilității”, mai ales prin prisma clinicii Genesis condusă de prof. Dr Konstantinos Pantos, unde românii noștri se duc să-și facă tratamente de fertilizare. Numai anul trecut, la petrecerea organizată la Stadionul Olimpic din Atena, au participat aproape 10.000 de oameni, majoritatea cupluri cu copii.

“Ziua internațională a Fertilității este deja tradiție în Grecia, iar anul trecut am promis la Atena că mutăm sărbătoarea familiei la București”, a declarat prof. Radu Vlădăreanu, președintele Asociației pentru Reproducere Umană din România.

Ieri, sute de copii, mulți dintre ei veniți pe lume prin fertilizare in vitro, s-au adunat în Parcul Herăstrău și s-au distrat la specatolul ținut de Alina Sorescu, de Smiley și de Gașca Zurli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net